Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

KDNP: tízmilliós kárt okoz az MSZP IMF-elleni kampánya

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint tízmilliárdokban mérhető kárt okoz Magyarországnak az a kampány, amelyet az MSZP folytat az IMF-megállapodás ellen.
A kisebbik kormánypárt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kifejtette: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációjának magyarországi tartózkodása alatt a szocialisták újabb hazugságkampányba kezdtek, alaptalanul és hamisan azt állítják, hogy a magyar kormánynak nem célja a megegyezés.

"Ezzel a szocialisták ismét – kommunista következetességgel – elárulják a magyar embereket, a magyar érdekeket" - írták, hozzátéve: az MSZP jelszava, hogy "minden a haza előtt, főleg saját politikai érdekük".

A KDNP szerint valójában a pénzpiacok bizakodnak Magyarország finanszírozhatóságában, a kamatok csökkennek, az adósság egyre olcsóbban teljesíthető, az ország biztosítási kamatfelára az idei mélypontjára süllyedt, és ezeket az eredményeket veszélyezteti minden egyes szocialista hazugság.

Az MSZP szándékosan el akarja bizonytalanítani a nemzetközi piacokat, amivel súlyos, tízmilliárdokban mérhető kárt okozhatnak Magyarországnak, a magyar családoknak. Szándékosan ássák alá a magyarok által vásárolt állampapírok pozícióit, veszélyeztetik az emberek szerény tartalékait és megingatják a stabilizálódó forintárfolyamot, még súlyosabb helyzetbe hozva azokat az adósokat, akiket éppen ők biztattak devizahitelek felvételére - áll a közleményben.

A kisebbik kormánypárt felszólította Mesterházy Attila pártelnököt: az MSZP tisztelje meg a vendéget, az IMF tárgyalódelegációját igazmondással.

Kiemelték: a kormány és az ország érdeke az IMF-fel való megállapodás egy olyan biztonsági pénzügyi mechanizmusról, amely tovább csökkentheti az emberek adósságterheit, könnyíthet a hazai költségvetésen úgy, hogy emellett a Fidesz-KDNP szociális céljait – a szociális adócsökkentést, a családok védelmét és a kiskeresetűek adócsökkentését – végre tudja hajtani.

Olvasóink írták

 • 7. igazságkereső 2012. július 23. 17:11
  „#3.csónakos63. Tárgyi tévedésben vagy, a devizahitelek havi részletei a banki indexálási trükk miatt duplázódtak meg, azaz a hitelek mögött nincs deviza, csak a bank az általa elnevezett deviza eladási árfolyamán szedi vissza ügyfeleitől havi törlesztés formájában, már persze azoktól akik még ezt is tudják fizetni! Nos ebben az ügyben kellene és illenék azonnali intézkedést hozni, mert a banki indexálási trükkel közel egymillió embert hoztak nagyon nehéz helyzetbe!”
 • 6. igazságkereső 2012. július 23. 17:04
  „A kisebbik kormánypárt lehetetlent kér Mesterházy Attilától! Ugyanazon fészekaljból származó egyed, amely tönkretette az ország lakosságát! De miért is nem lehet visszaperelni a korábbi kormány által felvett IMF-hitelt, amely egy az egyben úgy tűnt el az országból, mint csillag fényes nappal az égről?!!”
 • 5. DMagóg 2012. július 23. 14:11
  „Ha nekem akkora -2/3-os- pofám volna, akkor még szégyenletemben sem mondanám, hogy mellettem ezek a százhuszad rangú senkik még labdába rúghatnak.”
 • 4. DMagóg 2012. július 23. 13:47
  „Ki mondta? Ha jön az IMF, akkor én megyek! Persze, megyek aláírni, Schmitt Pál módra bármit! Bizonnyal így értette.

  Ugye, nem azt akarják mondani, hogy a szocik többet tudnak ártani nekik, mint amennyit saját maguknak képesek? Csodálkoznék!”
 • 3. csonakos63 2012. július 23. 13:46
  „Miről beszélnek ezek? Két éven keresztül ők nézték hülyének az IMF-et, és emiatt nőttek duplájára a devizahitelek havi részletei.Milyen igazmondásról papolnak,amikor a parlamentben még egyszer sem mondtak igazat.Amúgy is a fidesz hátán csúsztak be a tisztelt házba,önállóan még az egy százalékot sem érnék el.”
 • 2. DMagóg 2012. július 23. 13:36
  „Óh! Ha számításba vesszük az ellenzékikénti károkozásaikat, akkor lehet, hogy rövidebb az életük annál, mint amennyit ülniük kellene!

  A módszereikben nem látok különbséget, aljasságban meg egyformák!”
 • 1. deszkás 2012. július 23. 12:45
  „Miről tetszenek csaolni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU-ban nőtt, Magyarországon csökkent az államadósság

Az Eurostat kimutatása szerint hazánkban 79 százalék a GDP-arányos államadósság. Tovább olvasom