Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Kedd reggelig ad haladékot a XVI. kerület a fővárosnak

A XVI. kerület kedd reggel teherautókkal és markoló autókkal megnyitja és használatba veszi a Rákospalotai határutat, amennyiben azt reggel nyolc óráig nem adja át a forgalomnak a főváros - közölte Kurucz Péter, a XVI. kerületi polgármesteri hivatal sajtóreferense hétfőn.
Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere pénteken nyílt levelében Demszky Gábornak háromnapos határidőt adott az út megnyitására. A három hónapja elkészült utat azért nem adták még át a forgalomnak, mivel nem tudták eldönteni, hogy ki üzemeltesse és fedezze ennek ötmillió forintos költségét. A polgármester levelében leszögezte: türelmük elfogyott.

Kurucz Péter sajtóreferens elmondta, hogy a XVI. kerületi önkormányzat vállalja az úthasználat üzemeltetését és költségeit. A sajtóreferens hangsúlyozta azt is, hogy pénteken leváltották Reményik Kálmánt, a - kivitelező cég - Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetőjét.

A Főpolgármesteri Hivatal mostanáig nem nyilatkozott az ügyben.

A Rákospalotai határutat még májusban zárta le bizonytalan időre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. arra hivatkozva, hogy a főváros nem veszi át üzemeltetésre a létesítményt, pedig az a tulajdona. A Fővárosi Önkormányzat válaszul közölte, hogy nem tulajdonosa az útnak, és annak az ingatlannak sem, amelyen az megépült, ezért nem is veheti át.

A zrt. szerint a főváros előírására, illetve követelésére épült meg az út, ennek ellenére mégsem veszi azt át. Hozzátették: a 2009-ben megkezdett beruházás a szerződéses határidőre, április végére elkészült, a forgalomba helyezés elmaradása nem a vállalkozó hibája.

A főváros az MTI-nek korábban küldött közleményében ugyanakkor cáfolta, hogy az út a tulajdona lenne. "A Fővárosi Önkormányzatnak nincs jogszabályi alapja (...) a Rákospalotai határutat kezelni, üzemeltetni" - szögezték le.

Olvasóink írták

  • 1. sima 2010. július 05. 21:53
    „http://www.indavideo.hu/video/Lokd_meg_Demszky_2”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar a világ hatodik legjobb mentőkutyája

Hatodik helyezést ért el Balázs László és Aqua nevű kutyája a vasárnap zárult Mentőkutyás… Tovább olvasom