Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Kémiai kasztrálásnak vetné alá a pedofilokat a Jobbik

A Jobbik a Lengyelországban már alkalmazott büntetőjogi megoldást adaptálná.
Nemi vágyukat csökkentő gyógyszeres kezelésnek vetné alá a Jobbik a tizennégy éven aluli fiatalokat megrontó pedofilokat. Bana Tibor és Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselői úgy módosítanák a büntető törvénykönyvet, hogy az intézkedési nemek közé felvennék a szexuális bűnelkövetők gyógykezelését is. Ezt akkor rendelnék el, ha az elkövetőt megrontás miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, a bűncselekmény "normálistól eltérő szexuális szokásainak" következménye, és tartani kell attól, hogy - szexuális vágyának csökkentése nélkül - hasonló cselekményt fog elkövetni. Mirkóczki Ádám szombaton telefonos sajtótájékoztatón elmondta: a növekvő számú pedofil jellegű bűncselekmények miatt nyújtották be a gyermekkorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények megelőzésére és megakadályozására szolgáló büntetőjogi jogszabályok megalkotásáról és módosításáról szóló javaslatot, mivel megítélésük szerint a törvények jelenleg nem biztosítanak védelmet a bűncselekmények elkövetőivel szemben, azaz nem zárják ki hatékonyan a bűnismétlést.

A Jobbik a Lengyelországban már alkalmazott büntetőjogi megoldást adaptálná, Mirkóczki Ádám ugyanakkor rámutatott, hogy a kémiai kasztrálás lehetősége a brit, a dán és a cseh büntetőszabályok között is szerepel. A határozatlan idejű gyógykezelésről a bíróság szakértői vélemény alapján döntene, annak szükségességét hat hónap elteltével, majd ha nem szüntetik meg, félévente újból felülvizsgálnák. A javaslat értelmében a gyógykezelést járóbeteg-ellátás keretében vagy - ha az elítélt kivonta magát alóla, illetve a kezelés súlyosan veszélyezteti az elítélt életét, egészségét, vagy maradandó károsodást okozhat - zárt intézetben kell végrehajtani. Az előterjesztés indoklása ugyanakkor kimondja: a gyógyszeres kezelésnek nem a teljes és visszafordíthatatlan nemzőképtelenség a célja, hanem az elkövető libidójának csökkentésén keresztül annak megelőzése, hogy újabb szexuális bűncselekményeket kövessen el kiskorúakkal szemben.

Olvasóink írták

 • 18. flexsnake*** 2010. december 13. 18:46
  „12. vagyis rád?
  jobbik=cigánybűnözők.”
 • 17. Asner 2010. december 12. 12:49
  „Pedofilokat be kell zarni elete vegeig ,hiaba kasztralod a betegsege az agyban van attol meg banthat gyerekeket.”
 • 16. Asner 2010. december 12. 12:46
  „Amiota bevalasztottak oket mondja meg mar valaki mit csinaltak azon kivul ,hogy gyerekek nagyszunibe verekedes a folyoson mindenki a zsibongoba :D meg hogy "na nehogy ma nehogy ma nehogy ma" Meg " na ajja meg ajja meg ajja meg".
  Csak ott ulnek nem csinalnak semmit neha kitalalnak ilyen baromsagokat mint ez is.
  Nem vagyok part szimpatizans utalom a politikat ez csak egy szemelyes eszrevetelem.”
 • 15. novaklaszlo56 2010. december 12. 03:15
  „Nem tudom, hogy fordulhatott elő, de átsiklott a figyelmem a 8. számú bejegyzésen, amely egy tévedést (remélhetőleg nem szándékos csúsztatást) és egy nagyon elterjedt tévhitet sejttet.
  Azt itt nem vállalhatom, Lacas, hogy részletesen foglalkozom a pedofíliával - a 13. számú feljegyzésben próbáltam a jelenség természetét egy kicsit megvilágítani -, de a hozzászólásod kapcsán azt fontosnak tartom egyszerű, tömör mondatokba foglalni, hogy:
  1. Nem emlékszem olyasmire, hogy a politikusaink bármelyike a "másságok" között említette volna ezt a betegséget, amelynek a lényege tehát az lenne, hogy a beteg szexuális vonzalmat érez a serdületlen gyermekek iránt, amelyet igyekszik ki is elégíteni. Az ilyen cselekmény főleg akkor válik (a társadalomra, ti. a gyerekekre) veszélyessé, ha a beteg aktívan, vagy passzívan be is vonja a kiszemelt célszemélyt az aktivitásba, amely lehet interaktív, vagy egyszerűen csak valamilyen szexuális tevékenység passzív szemlélésére kényszeríti a beteg elkövető a gyermekkorú áldozatát. A betegség a mai tudásunk szerint nem gyógyítható, de a beteg szexuális késztetése gyógyszerekkel csillapítható. A kezelés nem veszélytelen, de sajnos megfontolandó egyes esetekben, intézetben, vagy ambuláns ellátás keretében akár.
  2. A másságokhoz tehát a pedofíliának semmi köze! Ilyen szexuális "másság" például a homoszexualitás (nem betegség, és semmivel sem veszélyesebb, mint a többség által képviselt heteroszexualitás), a biszexualitás (ugyanaz elmondható erről is, ami az iménti verzióról), vagy a transzszexualitás, meg a transzvesztitizmus, és még néhány ismert szexuális orientációs változat. Ezek is erősen determináltak (nem "gyógyíthatóak, miként a heteroszexuális ember sem gyógyítható ki a szexuális orientációjából), de semmilyen veszélyt nem jelentenek a társadalomra nézve, eltekintve attól, hogy a tudatlan, primitív (bocsánat, de mást ez ügyben nem tudok mondani a legjobb szándékom ellenére sem) emberek jól felidegesítik magukat, és feszültséggel telítik az indulataik folyományaként a társadalom erre kapható csoportjait, s ezzel súlyos károkat okoznak, éppen a társadalomnak (önsanyargató aszkézisre, szuppresszióra kényszerítik az egyébként makkegészséges, de a többségitől eltérő orientációjú embereket). :)

  Szóval, Lacas, kérlek, ne mosd össze ezeket a dolgokat, mert ez olyasmi, mintha azt mondanád, hogy cigánynak születni márpedig büntetőjogi kategória. Ez pedig durva, nemde? :) És nem is igaz. Pedofilnak születni (megjegyzendő, hogy nem tudunk még eleget a betegség kialakulásáról, így azt sem, hogy mennyire genetikai meghatározottságú, mennyire személyiség-fejlődési komplikációkkal kevert, de a genetikai predestináció igazolt valamelyest) sem bűn, hanem betegség, amelyet sajnos még nem tudunk gyógyítani. Az az érzésem, nem is fogjuk tudni belátható időn belül. Ám ki tudja...? De a betegeket gyógyítani, kezelni, nem pedig büntetni kell, igaz? :)”
 • 14. novaklaszlo56 2010. december 11. 23:13
  „Ja! értem már! Flexsnake azért kapta a stigmának szánt "libsi" jelzőt, mert "beszólt" a jobbiknak. Márpedig az "aki nem velünk, az ellenünk" elve alapján... Világos, jó magyar atyafiak! Világos! :)
  Milyen kis buta gyerek vagyok. :S Néha bosszant is nagyon. :)
  Flexsnake! Vigyázz a függelékeidre! ;) :) Ha ilyeneket írok, mint itt alább is, akkor jó, ha én is teljes erőmből összeszorítom a térdeimet! :D”
 • 13. novaklaszlo56 2010. december 11. 23:04
  „Olyan vicces látni, ahogyan egyes politikai hatalmi aspiránsok népszerűsítik magukat: jól ismerve a felingerelt istenadta nép vérengző, megtorló, bosszúálló késztetéseit, tálcán kínálja mindehhez a recepteket, kiszolgálja a tomboló indulatokat. De olcsó népszerűség ez, és életveszélyes. Igaz, a kiomló belek, a fröcskölő vér, meg a kitépett herék - ha nem az enyémek - nagyon megnyugtatóak, mert erősítik a magabiztosságomat: enyém a hatalom, élet-halál ura vagyok!
  A pedofília sem olyan egyszerű dolog, mint azt sokan gondolják. Az állatvilág legtöbb faja de jure totálisan pedofil (tehát csak azért nem az, mert az ő esetükben nem léteznek a szexuális önrendelkezés jogára vonatkozó életkori előírások), de az ember esetében is alapvetően jogi kérdés ez az esetek jelentős részében (arról meg egy szót sem szólok, hogy a feldühödött köz ki mindenkit nem minősít e ledorongoló jelzővel). Biológialag semmiképpen sem tekinthető pedofilnak az, aki nemileg érett személlyel létesít szexuális kapcsolatot, hisz ez az élővilágban általános és teljesen természetes. Márpedig manapság a legtöbb ember jóval a tizennegyedik életévének a betöltése előtt kezdi küldeni a csábító ferromonjait a környezetébe, jelezvén: kész vagyok a faj reprodukciós aktivitásában részt venni! De az is nyilvánvaló, hogy a jogalkotónak valahol mindenképpen ki kell jelölnie a határokat, ellenkező esetben annyi jogszabálynak kellene léteznie, ahány ember él az adott jogrend hatósugarában.
  Természetesen vannak olyan emberek, akik kifejezetten a szexuálisan éretlen társaik irányában éreznek nemi vonzalmat. E késztetés manifesztációit pedig valóban korlátozni kell, mert az ilyen aktivitások hatása alá kerülő, nemileg éretlen személy fejlődését veszélybe sodorhatják az efféle események. Hogy miként, az más kérdés. A kényszergyógykezeléssel nem tudok egyetérteni, mert az a még hatályos Alkotmányban rögzített emberi alapjogokat sérti súlyosan, de azzal, hogy alternatív módon felajánlják a kezelést egy ilyen, BETEG embernek, azzal minden további nélkül. Ha pedig nem fogadja el, akkor jöhet a kényszergyógykezelésnek egy olyan módja, amelynek egyetlen célja a társadalom védelme: zárt intézeti elhelyezés. Itt a gyógyszerek közül csak a szükséges nyugtatók alkalmazása jöhet szóba, ez azonban máár nem feltételezi a páciens beleegyezését, hisz bírósági határozattal megállapíttatott, hogy nem, vagy csak korlátozottan cselekvőképes. Sokba kerül? Lehet. De az is lehet, hogy sok beteg (mert az, és ezt ne felejtsük el!) szívesebben vállalná az ambuláns kezelést, mint alternatívát.
  Mindegy, bonyolult ügy ez, és messze nem csak jogilag az.
  De hogy Flexsnake, mint liberalista... xD xD Mert hogy valaki alább ezt állította róla. :D Nem az, de néha meglep a gondolataival, sőt az éleslátása sem mindig hagyja cserben. Ez pedig jó jel! ;)”
 • 12. abdul66 2010. december 11. 21:01
  „Egyetértek a Jobbikkal, de kiterjeszteném a kasztrálást flex és libsi barátainak körére is.”
 • 11. rozator 2010. december 11. 17:25
  „10. flexsnake*** 2010.12.11. 17:13
  pedofil=jobbikos?: Jesssssszzzz!!!”
 • 10. flexsnake*** 2010. december 11. 17:13
  „pedofil=jobbikos?”
 • 9. dodó 2010. december 11. 17:09
  „Helyes! De a fizikai kasztrálás még helyesebb lenne.”
 • 8. Lacas 2010. december 11. 16:53
  „Egyébként meg a legtöbb pedofil,szexuálisan aberrált éppen a politikusok meg a hozzájuk köthető körökből kerül ki.Talán ezért sincs megoldva ez a probléma sem.Na persze az szdsz szerint ez nem betegség,csak "másság" amit nekünk tolerálni és elfogadni kell.”
 • 7. Lacas 2010. december 11. 16:49
  „1. Ha nem csak a DM-ből meg a hozzá hasonló liberális meg egyéb pártközeli médiákból tájékozódnál,akkor láthatnád,hogy a Jobbik ezer más ezerszer fontosabb dolgokra is javasol megoldást.De azt nem szabad ugye korrekten megjelentetni mert még elpártolnának a szavazók a jelenlegi hatalomtól”
 • 6. rozator 2010. december 11. 16:30
  „Végre egyszer majdnem egyetértek a jobbikkal! Bár én maradnák a fizikai módszernél, és ezzel töketlen maradna a jobbik is!”
 • 5. queenmargareth 2010. december 11. 16:25
  „Óh igen!Végre valami. Állítólag vannak olyan pedofilok, akik tényleg betegségből teszik. NEM VÉDEM ŐKET!Őket, talán lehet enyhébb módon..."kasztrálni"
  De vannak akik csakis "élvezetből", szórakozásból, na azokat azonnal kiherélni, mint a disznókat!!!Elég sok katolikus papocska lenne köztük!

  MOCSKOK! MEG KELL FÉLEMLÍTENI ŐKET!”
 • 4. flexsnake*** 2010. december 11. 15:45
  „ezzel a fél jobbikot ki lehet herélni. Legutóbb a péniszpumpás tagjuk mondta hogy ő milyen erkölcsös.... semmi mást nem tudnak mint nyalni a fidesz seggét és lepaktálni a cigányokkal szégyen ez a bagázs.”
 • 3. gardiola 2010. december 11. 15:39
  „Nagyon jó az ötlet csak támogatni tudom!
  Persze egy kicsit lehetne változtatni rajta mégpedig úgy hogy aki vissza eső azt fizikailag is lehessen
  kasztrálni!”
 • 2. 751510 2010. december 11. 15:22
  „Ettől függetlenül te sem tudsz belekötni az ötletbe...”
 • 1. Ferrer 2010. december 11. 14:56
  „Azt szeretem a Jobbikban, hogy mindig borzasztóan sürgető problémákra igyekszik megoldást találni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hihetetlen történet: a betörő azt állította, hogy bedobták a házba

A hívatlan látogató beszaladt a lakás mellékhelyiségébe, és magára zárta az ajtót. Tovább olvasom