Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Képeslapakciót szervez a Vöröskereszt

"Sorsuk ismeretlen. A Vöröskereszt keresi a választ" - ezzel a szöveggel ad ki képeslapot a Vöröskereszt idén több országban az eltűntek világnapján, augusztus 30-án. A kezdeményezéshez a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott.
Ezen a napon a Vöröskereszt azokra az áldozatokra emlékezik, akik a világban zajló háború és erőszak következtében tűnnek el csatamezőkön, titkos börtönök és tömegsírok mélyén. A vöröskeresztes mozgalom idén több országban képeslap akciót szervez erre a napra, hogy felhívja a figyelmet az erőszak és a nemzetközi egyezmények be nem tartásából származó emberi szenvedésekre.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei az emléknapon és az utána következő napokon tartott rendezvényein, véradásain, ügyfélfogadásain osztja szét a képeslapokat - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Sokon a mai napig nem tudják, hogy mi lett a sorsa a II. világháború frontjain eltűnt testvérének, édesapjának vagy nagyapjának. Emiatt évente több százan kérik a Magyar Vöröskereszt keresőszolgálatának segítségét. Tavaly közel 1200-an szerették volna megtalálni eltűnt hozzátartozójukat: egyebek mellett 298-an a világháborúban, 115-en az 1956-os forradalom és a hidegháború idején, 436-an pedig a békeévekben eltűnt rokonukat keresték. Több mint 80 személy után a külföldön folyó háborúk elől Magyarországra menekültek között kutattak, 62 esetben pedig állami gondozottak kérték, hogy segítsenek megtalálni vérszerinti rokonaikat. A keresőszolgálat tavaly ügyeinek 60 százalékát sikeresen megoldotta.

Olvasóink írták

  • 1. bánki 2011. augusztus 31. 10:20
    „A magyar Vöröskeresztet Blumm úrral és azzal az osztrákkal együtt felejtsük el!

    ,,A Nemzetközi Vöröskereszt (angolul International Committee of the Red Cross, rövidítése ICRC) a pártatlanság, semlegesség, emberiesség, egyetemesség és önkéntesség egység elvei alapján működő nemzetközi segélyszervezet."
    ,,A vöröskeresztes mozgalom ötlete Jean Henri Dunant svájci üzletembertől származik, aki 1859-ben megszervezte a solferinói csatatérről, a környező lakosság segítségével, a csatatéren maradt sebesültek ellátását."

    Mellesleg Habsburg -francia összecsapás volt ! Érintett a mai főnök !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Tarlós kirekesztően beszélt a hajléktalanokról

A fővárosi LMP szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester kirekesztő, gyűlöletkeltő hangot… Tovább olvasom