Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Két művész – egy nemes célért

Két lengyel művész magyarországi kiállítása után felajánlotta képeit a „Mit tehetek érted?” autista gyermekek megsegítésére életre hívott alapítványnak.
A szervezet árverésen értékesíti a zsűrizett alkotásokat, a befolyt összeget pedig a mindszentpusztai autistaotthon építéséhez használja fel.

A június 11-én délután 4 órára tervezett aukció helyszíne a győri Széchenyi-egyetem (Győr, Egyetem tér 1.), menete szerint a résztvevők licitálási jogot vásárolnak, amit az árverésen a szabályok szerint érvényesítenek. Az árverezett képek előzetesen a Hirkó Galériában (Tesco Hipermarket, Győr, Ménfőcsanaki út) június 7-től 10-ig, naponta 10 és 19 óra között, valamint az árverés napján a helyszínen 15 órától megtekinthetők. (Bővebb információ a http://www.softeam.hu/aukcio/honlapon található.)

Tomasz Wawer és Malgorzata Lazarek hazánk több nagyvárosában bemutatkozott műveivel. A lengyel művészek személyes ismeretség és baráti szálak révén hallottak a Mindszentpusztán épülő autistaotthonról és egyben azt is eldöntötték, hogy hozzájárulnak az építéséhez, az otthon csinosításához.

Továbbra is példaértékű a megyei építőipari cégek és a civil szféra összefogása. Mindszentpusztán a Kisalföld koordinálásával folyamatosan épül a csaknem 600 négyzetméter hasznos alapterületű autistaotthon. Pri Gyula építésvezető tájékoztatása szerint elkészültek a válaszfalak és a gépészeti alapszerelési munkák, jelenleg a villanyszerelőké a terep. Ezt a burkolási munkák és a nyílászárók felszerelése követi. Aki segíteni szeretne, megteheti – a „Mit tehetnék érted?" Autizmus Közhasznú Alapítvány bankszámlaszáma: 10200249-33074865-00000000.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerű tudást oktatnak

A legkorszerűbb, számítógép-vezérlésű CNC-forgácsológépekkel felszerelt oktatási központot avatott… Tovább olvasom