Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Kiszélesítenék a Munkát, kenyeret mozgalmat

A Munkát, kenyeret mozgalom alapítói szerint a kormány hozzáállása a kiszolgáltatottak problémáihoz azt erősíti, hogy ki kell szélesíteni a mozgalmukat.
A Munkát, kenyeret mozgalom alapítói szerint a kormány hozzáállása a kiszolgáltatottak problémáihoz azt erősíti, hogy ki kell szélesíteni a mozgalmukat - jelentették ki a mozgalom alapítói hétfőn, a parlamentben, az MSZP-vel közösen tartott sajtótájékoztatón, amelyet Gúr Nándor MSZP-s képviselő interpellációját követően tartottak.

A szocialista politikus arról kérdezte a kormányt, hogy "meddig folytatják még a népnyúzást", hiszen szerinte a kormány mindenkitől elveszi a forrásokat, aki kiskeresetű és kiszolgáltatott, miközben pedig a megélhetés egyre drágul. Emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt az MSZP kormányzása idején aki részt vett a közfoglalkoztatásban az a jelenlegi 47 ezer forint helyett 60 ezer 236 forintot keresett, aki pedig nem, az a jelenlegi 22 800 helyett 28 ezer 500 forintban részesült. Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár az interpellációra adott válaszában leszögezte: 2009-ben az előző kormány 143 milliárdjával szemben a jelenlegi 268 milliárdot fordít szociális ellátásra, ráadásul amíg az MSZP kormány ebből mindössze 51, addig a jelenlegi kabinet több mint 130 milliárd forintot költ közfoglalkoztatásra. A kormány célja, hogy az emberek munkán keresztül tudjanak megélni - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Gúr Nándor kérdésére, hogy miként értékelik az államtitkári választ, Tóth Imre és Komjáthi Imre a Munkát, kenyeret mozgalom alapítói karjaikkal obszcén kifejezésre utaló mozdulatot tettek. Tóth Imre szerint "a nagy semmi volt, amit az államtitkár elmondott; nesze semmi fogd meg jól." Szerinte "szégyen", hogy ilyen képtelenségek hangozhatnak el az Országgyűlésben.

Komjáthi Imre szerint vérlázító, hogy az államtitkár belerúgott az egyszerű emberekbe, ezért ki kell szélesíteni a mozgalmat. Arra a kérdésre, hogy pontosan hogyan, a mozgalom alapítója úgy válaszolt: "ha Hongkongba mennek, akkor is ott fog a mozgalom egyik embere ülni egy rizses tálban és az arcukba fogja mondani, hogy aljasok."

Gúr Nándor hozzátette: a mozgalom filozófiája - miszerint meg akarnak élni és azt akarják, hogy másik is megéljenek - "egybevág" az MSZP filozófiájával is és mindketten egy szolidáris világot akarnak építeni.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2012. március 06. 09:06
  „Igazuk van !

  Legközelebb kérném, hogy Újhelyi Pityú vigye a kertészét is a tüntetésre ! ( Szőreg )”
 • 2. Emberségetavilágnak 2012. március 06. 07:36
  „Vikáriai játékok.
  Minden nap porondra lép egy hivatásos orátor és olyat mond, amiről tudja, hogy tapsvihart arat vele. A lelátó tömve, a háló kifeszítve, a kötéltáncosnak be van kötve a szeme. Zúg az aréna. Pedig van visszafogott lélegzet is, csak az nem hallatszik.
  Szánhúzó verseny ez, csak itt a kutyák egymásra acsarognak, a szánt meg ott egye meg a fene.”
 • 1. szentmiki 2012. március 05. 19:24
  „remélem a kiszélesítés abból áll, hogy az elvtársak és barátaik visszaadják amit elloptak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szovjet bombát találtak a kertben - fotók

Tűzszerészek hétfőn felrobbantották azt a 8 kilogrammos, második világháborús bombát, amelyet… Tovább olvasom