Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Klik-elnök: eszköz nélkül hajtottuk végre az oktatás átalakítását

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke szerint eszköz nélkül, az emberi erőforrásokra építve hajtották végre a közoktatás átalakítását.
A Klik elnöke a tankerületi igazgatók regionális értekezletén szerdán Veszprémben azt mondta, azokat az eszközöket, amelyekkel rendelkeznek az önkormányzatok, iskolák és kormányhivatalok segítőkészségének köszönhetik.

Az oktatás ügyére sokkal nagyobb figyelem jut, mint például a kormányhivatalok vagy a járások kialakítására, "de ebben jó is van, mert a sajtó figyelme azt is jelenti, hogy a hibakeresés feladatát mások végzik el, nekünk csak a megoldásra kell koncentrálnunk" - jegyezte meg.

Most jönnek a napi feladatok, amikor a tankerületi igazgatóknak azzal a bátorsággal és önbizalommal kell végezniük a munkájukat, hogy a hálózatos felépítésben számíthatnak a központ segítségére, az adott helyzetben azonban nekik kell reagálniuk. Ez a legnagyobb feladat, ezért is tartanak regionális értekezletet - fejtette ki az elnök.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere megnyitó beszédében kijelentette: voltak félelmei az átalakítás sikerét illetően, de a változtatás mégis gördülékenyen, minimális konfliktussal ment végbe, és ezért a tankerületi igazgatók sokat tettek.

Legyenek büszkék az elvégzett munkára és arra, hogy ennek nagy alkotómunkának a részesei lehettek, hiszen kisebb-nagyobb "műbalhékon" kívül gyakorlatilag semmilyen jelentős probléma nem adódott - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyorsítanák a civil szervezetekkel kapcsolatos határidőket

Hatvanról harminc napra javasolja lerövidíteni a bíróságok számára rendelkezésre álló határidőket… Tovább olvasom