Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Költségvetés: alig változó utánnyomás?

A korábbihoz nagyon hasonló az újonnan benyújtott költségvetés, amiben nem tükröződik a problémahalmaz, amiért az új tervekre szükség volt - mondta több fórumon is Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.
Az ÁSZ szerdán tárja a kormány elé az átdolgozott költségvetésről alkotott véleményét. Kovács Árpád szerint az új költségvetés nagyon kis mértékben tér el a korábbitól: 60 milliárd forinttal kevesebb bevétel és 160 milliárd forinttal több kiadás szerepel benne.

Az ÁSZ elnöke szerint nagyobb tartalékokra és szabályalapú költségvetésre lenne szükség. Az elkészítésekor pedig a legelemibb szabályokat sem sikerül betartani.

Veres János pénzügyminiszter szerint a tervek nem a legoptimistább változatot veszik figyelembe, míg az ÁSZ elnöke szerint a nulla százalékos növekedés, vagyis a stagnálás a reális várakozás jövőre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi szála is van a balotaszállási gyilkosságnak

Balotaszállás - A rendőrség elfogott egy 20 éves jásszentlászlói fiatalembert, akit a balotaszállási gyilkossággal gyanúsítanak. A bűncselekménynek szegedi szála is van - tudta meg a delmagyar.hu. Tovább olvasom