Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Korszerű tudást oktatnak

A legkorszerűbb, számítógép-vezérlésű CNC-forgácsológépekkel felszerelt oktatási központot avatott tegnap a győri Lukács Sándor Szakképző Iskola. A több mint hatvanmilliós fejlesztés nagyobbik részét az Audi állta.
A régió legnagyobb oktatási intézménye a győri Lukács Sándor Szakképző Iskola, a hajdani négyszázas szakmunkásképző. A tegnap felavatott oktatási bázisa a legkorszerűbbek közé tartozik. A több mint hatvanmillió forintos költség nagyobbik része az Audi Hungaria Motor Kft. támogatása, ehhez jött a munkaerő-piaci alapból megpályázott összeg, a többit az iskola fizette.
A győri intézményben huszonkét szakmában 1500 hallgatót képeznek. A tegnap átadott oktatási bázis azon törekvésüket jelzi, hogy olyan szakmunkásokat képezzen, akikre a munkaadóknak igazán szükségük van, ilyen a CNC-forgácsoló is. Mint Rákóczi Tibor, az intézmény igazgatója a Kisalföldnek elmondta, a három éve követett oktatási szemlélet jegyében szervezték meg az Audi Hungaria Motor Kft.-vel és a Rába rt.-vel közösen az önálló autógyártó szakmunkásképzést, továbbá a mechatronikai technikus és az automatizálási technikus képzést.
Az intézményt negyedik éve segíti az Audi, s ez alatt az idő alatt több mint százmillió forinttal támogatta a konszern a szakképző iskolát. Az intézmény alapfokon képzi ki a leendő autógyártókat, akik a speciális ismereteket már az Audinál szerzik meg.
Az oktatási központ új, korszerű gépei sokkal többet „tudnak” a régi forgácsológépeknél, segítségükkel valóban az élet számára oktat és képez utánpótlást az intézmény. Az oktatási központot Alois Huber, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyi igazgatója avatta fel.
Az oktatási központ avatását követően a rendezvényre érkezett vendégek megtekintették az új, korszerű berendezéseket. Alois Huber a harmadik éves dunaszentpáli Tóth Andrással beszélgetett. Az Audiról kérdezte, s persze arról, dolgozna-e a győri motorgyárban. De még mennyire, mondta a fiatalember. Ha sikeresen tanul, minden esélye megvan erre. Az Audi gyára tizenegyedik éve van Győrben, s a cégnél jelenleg 75 szakmunkástanuló tölti gyakorlati idejét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliai túrán a diákok

A Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola angolul tanuló diákjai angliai utazáson vettek részt.… Tovább olvasom