Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Kövér: a baloldal lerombolná az elmúlt időszak eredményeit

A baloldal visszatérve lerombolná azokat az eredményeket, melyeket az elmúlt időszakban sikerült elérni - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán Békésen, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének fórumán.
"Tudjuk, milyen kormány jönne helyettünk, nem ringathatja illúzióba magát senki sem" - mondta Kövér László mintegy százötven ember előtt.
A politikus úgy fogalmazott: ha a baloldal visszatér, és lerombolja azt, "amit könnyekkel és verítékkel kiszenvedtünk magunkból az elmúlt négy évben", ennek az országnak vége.

"Esélyünk utolsó morzsáit söpörtük össze 2010-ben" - hangsúlyozta Kövér László. Szerinte a csodával határos teljesítmény, hogy sikerült visszarántani az országot a szakadék széléről. A házelnök szerint "nemcsak önmagunkhoz képest teljesítünk jobban", hanem az Európai Unió tagországainak jelentős részéhez viszonyítva is.

Az eredményeket sorolva a politikus azt mondta: ma 200 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben. Csökkent az államadósság, és a költségvetés hiányát három éve sikerül a GDP 3 százaléka alatt tartani, így megszűnt a Magyarország elleni a túlzottdeficit-eljárás. Részben a rezsicsökkentésnek köszönhetően pedig negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció.

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár a fórumon hangsúlyozta, hogy az oktatási rendszer megújítása 2010-ben sürgető kényszer volt.

"Nagy körültekintéssel, állva az ütéseket" az elmúlt három évben sikerült megteremteni a kereteket az oktatási rendszer átalakításához. Bár a valós eredmények öt-tíz év múlva jelentkeznek, már láthatók biztató jelek - mondta az államtitkár.

A legfontosabb változásnak azt nevezte, hogy a nevelés a pedagógusi munka központi elemévé vált. A neveléshez - mondta - a szeretet, a türelem és jó módszerek mellett idő is kell, ezért született döntés arról, hogy a heti törvényes munkaidő 80 százalékát a tanároknak pedagógiai munkával az iskolában kell tölteniük.

Szeptembertől százhatvanezer pedagógus kap havonta 30-80 ezer forinttal magasabb bért, és ezt nem hitelből szavazta meg a parlament - ahogy 2002-ben történt -, hanem az országban dolgozó emberek teremtették elő a fedezetét - emelte ki Hoffmann Rózsa.

Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Intézet igazgatója szerint sorsdöntő választás előtt áll Magyarország; a Fidesz-KDNP jó eséllyel indul, de még nem nyerte meg.

Véleménye szerint annak ellenére, hogy a magyar baloldal tagolt, szétesett és válságban van, nem esélytelen a 2014-es választásokon. Mivel számukra is sorsdöntő ez a választás, "minden eszközt be fognak vetni". Nagyon kemény kampányra lehet készülni, amelyben a baloldal kifinomult eszközöket is használ majd - mondta a politológus.

Mráz Ágoston példaként azokat a baloldali körökből származó felvetéseket említette, amelyek szerint akár ismét kétharmadot szerezhet a Fidesz-KDNP. "Csillámport akarnak a szemünkbe szórni": a baloldal abban érdekelt, hogy a 2002-es forgatókönyvet idézze fel, azt szeretnék, most is bízza el magát a jobboldal - mondta a Nézőpont Intézet igazgatója.

Olvasóink írták

 • 5. balihoho 2013. szeptember 26. 11:55
  „Csak azt nem értem, hogy ilyen helyzetben, miért növekszik megállíthatatlanul, a nyomorgók száma? Csak nem a Fidesz szociális politikája miatt?”
 • 4. Power 2013. szeptember 26. 10:09
  „"amit könnyekkel és verítékkel kiszenvedtünk magunkból az elmúlt négy évben"
  Szerencsétlen "képviselőink" izzadtak és könnyeztek, de a magyar gazdaság beindulása elmaradt, az államadósság növekedett, a jogállam pedig megszűnt létezni.”
 • 3. Pimpa42 2013. szeptember 26. 07:49
  „"amit könnyekkel és verítékkel kiszenvedtünk"

  Az a baj, hogy azok nem az ő könnyeik és verítékük meg vérük. Hanem a zembereké. A mienk.

  Arra az eredményre gondol, hogy mindjárt a hatalomra kerülésük után megfelezték a gazdagok adóját, és azóta minden népsanyargató intézkedéssel ezt a költségvetési lyukat igyekeznek betömni?

  Arra az eredményre gondol, hogy az adósságcsökkentés nevében elkövetett gaztettek eredményeképp még nőtt is az államadósság? (Épp most készülnek újabb valutakötvények kibocsátására - az nem felelőtlenség és adósság?)

  Vagy arra gondolnak, hogy szétverik, ellehetetlenítik a még működő intézményeket, kezdve az oktatástól egészen a Pető intézetig?

  Netán a demokrácia alapjait is semmibe vevő átalakítását a közigazgatási és a választási rendszernek?

  A Fidesz-KDNP két dolgot tud hajtogatni:
  - elmúltnyolcév
  - majdtízévmúlva

  Az nem zavarja őket, hogy ezt lassan 4 éve mondogatják.”
 • 2. _csutak_ 2013. szeptember 26. 07:08
  „Pont Kövér mer beszélni?
  Az az ember aki az MSZMP KB. beosztottjaként és párttagként osztotta az észt?

  Van pár dolog amit valóban jól oldott meg a fidesz ezt el kell ismerni!
  De társadalmi szinten olyan kárt okoztak az ország végletes megosztásával ami kimeríti a hazaárulás bűntettét egy tisztességes ember szemében.
  És Kövér élen járt ebben.”
 • 1. CsImre 2013. szeptember 25. 23:50
  „"Tudjuk, milyen kormány jönne helyettünk"

  A kormány legújabb kompetenciája a jóslás.

  ha a baloldal visszatér, és lerombolja azt, "amit könnyekkel és verítékkel kiszenvedtünk magunkból az elmúlt négy évben", ennek az országnak vége"

  Ők kiszenvedték, mi meg el. Minden hatalmát féltő azzal fenyegetőzik, hogy leváltása esetén vége a világnak...

  "Részben a rezsicsökkentésnek köszönhetően pedig negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció."

  Vakulnak már a parasztok.

  "Bár a valós eredmények öt-tíz év múlva jelentkeznek"

  És mi lesz az, hogy a gyerekek a legfőbb bátorságnak a vértanúságot tartják majd?

  "a nevelés a pedagógusi munka központi elemévé vált."

  Már csak a szülők vannak útban a dolog kiteljesítéséhez. Ha kiadják utasításba, a pedagógusok biztosan szeretni fognak, és türelmesek lesznek, méghozzá önként.

  "a Fidesz-KDNP jó eséllyel indul, de még nem nyerte meg"

  Mi lenne, ha választást egyszer a választók nyernék, nem a pártok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezsák: a közműszolgáltatásban nem szabad profitot termelni

Lezsák Sándor szerint a közműszolgáltatás a közösség szolgálata, ahol nem szabad profitot termelni. Tovább olvasom