Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Lázár nem számol az IMF-tartalék felhasználásával

A kormány szeretné az elmúlt másfél évhez hasonlóan a piacról finanszírozni az országot a bankok és a multinacionális vállalatok bevonásával a közteherviselésbe, ezért "nem számolunk hitelmegállapodással, vagy olyan pénzügyi lehetőséggel, hogy lehívjunk pénzeket; egy biztonsági védőhálóról van szó" - nyilatkozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő új típusú együttműködéssel kapcsolatban hétfőn az m1 Az Este című műsorában.
A közoktatási törvénnyel kapcsolatban a kormánypárti frakcióvezető úgy fogalmazott: senkinek nem közömbös az oktatás, ezért a Fidesz arra törekszik, hogy a lehető legjobb törvény szülessen meg, "ehhez a jelenlegi tervezeten még lehet csiszolni".

Lázár János vasárnap nyújtotta be az Országgyűlésnek az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényjavaslatot, amelyben kimondanák, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető.

A Fidesz frakcióvezetője szerint ezzel kapcsolatban ki kell mondani, hogy a kommunizmus 1956 után is egy bűnös rendszer volt, meg kell nevezni a bűnösöket és a felelősöket, meg kell követni az áldozatokat és ezután tovább kell lépni.

Az MSZP-vel kapcsolatban leszögezte: "tisztázni kellene, hogy az MSZP Kádár János oldalán, vagy az általa kivégeztetett Nagy Imre oldalán áll?" Szerinte az MSZP egyetlen megnyilvánulása sem hiteles ennek az alapvető kérdésnek a tisztázása nélkül.

Lázár János szerint világos különbséget kell tenni 1990. május 2. - az első szabadon választott Országgyűlés megalakulása - előtti és utáni időszak között: aki demokráciában gondolkodik, az "nem fogadhatja el a kádári diktatúrát".

Az MSZP-nek kell kimondania, hogy melyik oldalon áll, ezzel a kérdéssel képesnek kell szembenéznie. Mesterházy Attilának ezt a felelősséget vállalnia kell: "nem őszinte az az elejtett virágszál, amit Nagy Imre szobránál letesz, miközben a Kádár-rendszerrel kapcsolatban nincs véleménye" - fogalmazott Lázár János.

Szerinte a rendszerváltás utáni átmenet azért nem volt sikeres, mert "1990-ben nem volt elég bátorsága a magyar társadalomnak ahhoz, hogy megnevezze a felelősöket és számon kérje őket".

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2011. november 22. 09:53
  „Észosztónk nyilatkozata a ma reggeli Tv2-őn az arcára volt irva.”
 • 2. Együgyű 2011. november 22. 09:47
  „Laza Jani bácsi a maga szempontjából és a társait figyelembe véve, nem számol az IMF-tartalék felhasználásával.

  Éljen a Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 1. Larsson 2011. november 22. 08:34
  „A piacról finanszírozás majd 10%-os államkötvények kibocsátásával fog járni, akkor nagyon jól állunk!
  Az oktatást még jobban szétverik, tele lesz az ország csomó szakképzetlen 16 éves suhanccal, akik nem tudják mit akarnak az élettől, az egyetemekre meg szinte csak gazdagok fognak járni, akik nem biztos, hogy tehetségesek!
  (Az orvosok ezrei fognak lelépni az országból.)
  Ez az mszp-s bohózat megint csak egy elterelő hadművelet, ha ezt 21 éve kinyilvánítják még csak-csak megértem, na de most?! Brrrrrrr, borzalom amit művelnek! Lehet akkor kádári diktatúra volt, de most akkor orbánci diktatúra épül, a közszolgák 2012-től életbe lépő passzusa is erre utal, nem bennünket, hanem a KORMÁNYT kell szolgálniuk, áfsz, ombdusman, sőt senki nem mehet velük szemben, mert nem a hazát, nem bennünket, hanem a narancskúrmányt kell szolgálniuk. Ez is szánalmas, borzalmas!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így változnak jövőre az adószabályok

A jelenlegi 30-ról 37 százalékra emelkedik az eva kulcsa, a munkaadó által fizetendő tb-járulék pedig 27 százalékos, szociális hozzájárulási adóvá változik. Tovább olvasom