Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Lebénulhat a PSZÁF

A Napi Gazdaság szerint a kormányzati csomag részeként 5 milliárd forintot vonnának el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelettől (PSZÁF), s ha ezt a folyó bevételekből kell előteremteni, akkor lebénulhat a felügyelet, amelynél a lap szerint már a közeli napokban vezetőváltásra kerülhet sor.
A lap hivatalosan meg nem erősített hírek alapján azt írta: a jelenlegi elnök Farkas Ádám és a kormány közötti egyeztetés értelmében az elnök lemond, és helyét Szász Károly veszi át. Farkas Ádám nem kívánta kommentálni a híreket. Ugyanakkor a lap emlékeztet, hogy a kinevezését megelőző bizottsági meghallgatáson egy kérdésre válaszolva maga jelezte: nem ragaszkodik majd pozíciójához, ha az új kabinet más személlyel képzeli majd el a jövőt.

Nehezítheti a PSZÁF életét az az 5 milliárd forintos elvonás is, amely a kormányzati csomag része, ám nem világos, hogy a folyó bevételekből vagy a felügyelet 11 milliárd forintnyi tartalékából vonnák el - írta a lap, amely szerint ha a folyó bevételekből kellene az összeget előteremteni, akkor szinte lebénulna a felügyelet. A PSZÁF ugyanis évi 9 milliárd forint bevételből gazdálkodik, aminek forrása a pénzintézetek által befizetett felügyeleti díj (a kirótt bírságokból a működés nem finanszírozható). Az elvonás ennek felét teszi ki, ami csak jelentős fizetéscsökkentések és elbocsátások révén érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magáncégnél a titkos adatok

Magáncég tartja nyilván az állami vagyonra vonatkozó állam-, így katonai titkokat is tartalmazó… Tovább olvasom