Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Lemondott a pécsi püspök

Lemondott tisztségéről Mayer Mihály pécsi megyés püspök; XVI. Benedek pápa elfogadta a lemondást - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata szerdán.
A katolikus egyházfő az egyházi törvénykönyv 401. kánonjának 2. paragrafusa értelmében fogadta el Mayer Mihály lemondását a Pécsi Egyházmegye lelkipásztori kormányzásáról - írta rövid közleményében az MKPK.

A pápa arra az időre, amíg a tisztség betöltetlen, Veres András szombathelyi megyés püspököt a Pécsi Egyházmegye apostoli kormányzójává nevezte ki.

Az egyházi törvénykönyv említett paragrafusa a személyes indítékból benyújtott hivatali lemondásról szól. E szerint az a megyés püspök, "aki betegség vagy más súlyos ok miatt már kevésbé alkalmas hivatalának betöltésére, nyomatékosan fel van kérve, hogy nyújtsa be hivataláról való lemondását".

Mayer Mihály 1941-ben született, 1964-ben szentelték pappá. 1988-ban segédpüspökké, 1989 februárjában püspökké, majd ugyanazon év novemberében megyés püspökké nevezték ki - olvasható az egyházmegye honlapján.

Olvasóink írták

  • 2. azénéletem 2011. január 20. 08:06
    „Az egyházmegye honlapján nincs helye olyan igazságoknak amikről dodó írt. Ma reggel megdöbbenve hallgattam azt a sok szennyet, amit elkövettek. Mindezt Isten nevében? Felháborító!!!”
  • 1. dodó 2011. január 19. 17:40
    „Szegény jó, istenfélő Püspök Atya!
    Biztosan megromlott a egészsége, azok után, hogy a klerikális reakció által uszított ügyészség több százmilliós csalás, sikkasztás, okirat hamisítás, számviteli fegyelem megsértése és (milyen meglepő) szexuális bűncselekmény ügyében nyomoz szeretett püspöksége és személye ellen.
    Csak remélhetjük, hogy a szent gyónás segíthet zaklatott lelkének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társait lopta meg két diák egy középiskolában

Összesen mintegy százezer forint értékben lopott el diáktársaitól mobiltelefont, buszbérletet,… Tovább olvasom