Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Lendvai: az MSZP-nek 2010 után nem csak a magyar baloldalt kell képviselni

Lendvai Ildikó az MSZP elnöke szerdán Budapesten fontosnak nevezte a jelenleg "befagyott" társadalmi mobilitás "felolvasztását" is.
Az MSZP választási programalkotását segítő, Magyarország helye a világban konferenciasorozat A XXI. század kihívásai, baloldali válaszok című tanácskozásán a politikus azt mondta: a szocialista pártnak azt is meg kell mondania, mit gondol a demokrácia jövőjéről a magyar demokratikus közvélemény, és ez már többet jelent, mint egy bal- és jobboldali választóvonal egyik oldalán elhelyezni az MSZP-t.

- Azzal sajátos helyzettel kell szembenéznünk, hogy Orbán Viktor száz évig mondogatta, egy a tábor, egy a zászló. Mi mindig azt mondtuk, hogy ez rossz politika, és anélkül, hogy olyan különösebben összetörtük volna magunkat, lehet, hogy itt találjuk magunkat egy táborban, ahol egy a zászló, ha az jó zászló, ahova már nemcsak baloldaliaknak kell figyelni, ha méltók vagyunk rá, hogy figyeljenek - fogalmazott.

A szocialista pártelnök azt mondta: az MSZP a válság utánra ígér és akkor sem csodákat. Hihetőbb, kevesebb pénzbe kerül és oldja az egyenlőtlenségeket, ha nem azt mondják, hogy "tizenhatodik havi nyugdíj", hanem folytatják a nyugdíjkorrekciós programot - mondta.

Olvasóink írták

 • 9. Power 2009. november 12. 15:25
  „Újabb hazugság. Ők soha nem képviselték a baloldalt, csak önmagukat.
  Ez úgy hanzott mint a "nem lesz gázáremelés"...”
 • 8. achilleus 2009. november 12. 12:58
  „Lendvai Ildikó. A szocialista párt elnöke a XXI. század társaság konferenciáján emlékeztette hallgatóságát: (...) az emberek jobban élnek, mint a polgári kormányzás idején. - Népszava”
 • 7. achilleus 2009. november 12. 10:35
  „5. hozzászólás KolompárRómeó 2009.11.12. 08:02
  Az MSZP gondoskodik /bocs GONDOSKODOTTTTTT/ róla, hogy minél többen kényszerüljenek az állami csöcsön lógni: De végülis mit várjon egy értelmes ember egy olyan párttól, amely szavakban a "szegények" /elesettek/ pártjának állítja be magát, mint azt, hogy gondoskodik saját szavazóbázisának kitermeléséről (ld. pl. az oktatás lezüllesztése, mint kiegészítő tevékenység). Nyakó 99%-os választási eredménye az ország LEGSZEGÉNYEBB (és mellesleg erősen kisebbségi) választókörzetében magáért beszél. Ilyen ország kell nekik!”
 • 6. jq 2009. november 12. 09:01
  „Eddig se a magyar baloldalt képviselték...”
 • 5. KolompárRómeó 2009. november 12. 08:02
  „"oldja az egyenlőtlenségeket"

  Ez azt jelenti, hogy aki húzza az ország szekerét (értsd: adót fizet), azt jól lehúzzuk, aki meg b@szik dolgozni, csak az állami csöcsön lóg, annak odaadjuk ezt a pénzt?”
 • 4. KolompárRómeó 2009. november 12. 07:41
  „Szerintem meg a börtön táncegyüttesét és a varrókört kéne 2010-től képviselnie rinyamamának és a többieknek.”
 • 3. flexsnake 2009. november 12. 05:59
  „HAjrá! Igen! Igen! :D”
 • 2. Gingko 2009. november 12. 02:07
  „A magyar baloldal népiesen szólva kifújt. Ráncfelvarrás sem segít rajta. Van egyáltalan hiteles párt ebben az országban?”
 • 1. maci52 2009. november 11. 21:00
  „A Múmia közbeszól.majd küldünk a beszélőre mákostésztát,Ildikó.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frekvenciapályázat: terítéken a piszkos milliárdok

Az Advenio egymaga annyit ígért a 2016-ig szóló koncesszióért,, mint két vetélytársa, a Danubius és a Juventus együtt. Tovább olvasom