Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Limfóma Világnap a fővárosban

Budapest - A Limfóma Világnapon, szerdán előadások, személyes konzultáció, kiállítás és orvos-betegtalálkozó is várja az érdeklődőket Budapesten.
A Deák téri metrómegállóban felállított Limfóma Kontroll Pontban az érdeklődők hematológus szakorvosokkal konzultálhatnak az esetleges tünetekről, kérdéseikről. A metróaluljáróban informatív kiállítás is látható a betegség tüneteiről, lefolyásáról, kezelési lehetőségeiről - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

A Gödör Klubban délután 15 órától bemutatkoznak az aktív betegklubok, az érintettek orvos-betegtalálkozón informálódhatnak a limfóma különböző típusait érintő újdonságokról a szakma neves szakembereitől. Schneider Tamás főorvos a limfómás megbetegedések hazai előfordulásáról, Bíró Krisztina főorvosnő Az akupunktúrától a reflexológiáig, alternatív kezelések az onkológiában címmel tart előadást. Molnár Zsuzsa főorvosnő a Hodgkin-kórról, Borbényi Zita az indolens non-Hodgkin limfómáról, Udvardy Miklós az agresszív non-Hodgkin limfómáról beszél a hallgatóságnak. Losonczy Hajnal a krónikus limfocitás leukémiáról, Masszi Tamás osztályvezető főorvos az őssejt-transzplantáció limfómák gyógyításában betöltött szerepéről, Fekete Sándor főorvos a kezelések mellékhatásairól és életmódbeli tanácsokról tájékoztatja a közönséget.

Az esemény háziasszonya Csákvári-Sarnyai Eszter, limfómából gyógyult modell, aki szívszorító történetét pantomim művészek segítségével osztja meg a résztvevőkkel. Az esemény fővédnöki posztját Csányi Sándor színművész vállalta el.

Szeptember 15-én a Föld szinte minden országa zöldbe borul, hogy felhívja az emberek figyelmét erre a kevéssé ismert, rosszindulatú daganattípusra, a limfómára. Magyarországon a Limfóma Koalíció tagjaként a Magyar Rákellenes Liga karolta fel a kezdeményezést és az orvosszakma kiemelkedő szakértőit felkérve immár ötödik éve szervez betegtájékoztatót, felvilágosító programot a laikus közvélemény és az érintettek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszúrtak egy triatlon versenyzőt Budapesten

Belehalt sérüléseibe az a férfi, akit vasárnapra virradó éjjel a fővárosban többször megszúrtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján. Tovább olvasom