Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

LMP: a kormány ne próbálja felelősségét áthárítani Gyöngyöspata ügyében

Az LMP arra szólítja fel a kormányt és a kormányzati többséget, hogy a felelősségüket ne próbálják áthárítani az ellenzékre - mondta a Gyöngyöspata kapcsán elhangzott kormányzati nyilatkozatokra reagálva Schiffer András.
Az LMP frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek kijelentette, hogy a kabinet cserbenhagyta a vidéki Magyarországot, és "a közbiztonsági lufieregetés, a szegényellenes adópolitika, illetve a közmunkára és zöldberuházásokra beígért források drasztikus megvágása" is közrejátszik abban, hogy kilátástalan helyzet alakult ki több olyan régióban, amelyeket "már az elmúlt évek kormányzati politikája is sújtott".

Felhívta a figyelmet arra, hogy Gyöngyöspatán is hosszú idő telt el, mire a rendőrség illetve a kormány reagált volna és "utána mesterséges módon próbálják az ellenzékre áthárítani a felelősséget". Leszögezte: az LMP visszautasítja "az alamuszi gyanúsítgatást".

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "az egész ország tanúja annak az aljas és szégyenteljes politikai kultúrának" amit a Jobbik, az MSZP és az LMP folytat. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke szerint az ellenzéki pártok bebizonyították, hogy politikai érdekből képesek emberek és települések életét tönkretenni, mesterségesen feszültséget kelteni romák és nem romák között és erre még a vöröskeresztet is képesek felhasználni.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szombati közleményében azt írta: a magyar vidék súlyos szociális helyzetének következménye, hogy Gyöngyöspata a hétvégén politikai játszma színterévé, a gyöngyöspataiak pedig ennek áldozatává váltak. A tárca szerint vannak, akik nem ennek a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is.

Schiffer András elismerte, hogy a romáknak segélycsomagokat szállító és a hétvégi elköltöztetést felügyelő Richard Field valóban támogatta az LMP választási kampányát, de mint mondta, pártjuk képviselői az elmúlt napokban nem voltak jelen a településen és az amerikai-magyar üzletemberrel jó ideje semmilyen kapcsolatuk nincsen. Szavai szerint azzal ő maga is számolt, hogy a kuruc.info ki fogja használni velük szemben azt a tényt, hogy Richard Field a támogatójuk volt, de azt nem gondolta, hogy "a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), illetve Kocsis Máté a kuruc.info szintjére süllyed". Erkölcstelennek tartja összemosni az állam erőszak-monopóliumát megkérdőjelező,erőszakkal fenyegető csoportokat azokkal, akik bármilyen módon szolidaritást vállalnak a fenyegetett polgárokkal.

A frakcióvezető azt mondta: nem akarja minősíteni, hogy Richard Field helyesen cselekedett-e, de a roma családok hétvégi elköltöztetését egy kétségbeesett akciónak nevezte. Ebben a kétségbeesésben szerepet tulajdonított a rendőrség tétlenkedésének is. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi napok rendőrségi lépéseit viszont ők is helyeslik, azzal együtt, hogy véleményük szerint a rendfenntartóknak korábban és hatékonyabban kellett volna fellépniük a másoknak fenyegetést jelentő paramilitáris szervezetekkel szemben. Ugyanakkor a feszült helyzetben rendkívül kártékony és felelőtlen magatartás a hisztériakeltés, a polgárháborús helyzet vizionálása, a Biztonsági Tanács emlegetése - tette hozzá.

Schiffer András elmondta: kedden várhatóan egy javaslatcsomagot nyújtanak be az Országgyűlésnek. olyan módosításokkal, amelyek egyértelművé tennék, hogy a rendőrségnek joga van a csoportosan elkövetett erőszakos cselekmények megelőzésére.

Olvasóink írták

 • 9. Csonka László 2011. április 25. 17:37
  „8. Csonka László 2011.04.25. 17:24 + Komment: (BOCSIKA de húsvét hétfő, szilva pálinka vírusa támadott + !!!!!!!
  "A megjelent szimpatizánsok tapsoltak, a rendőrség képviselője bejelentette, fellebbeznek. A döntés nem jogerős."
  A népszerűség (taps) Fideszes, fizetett volt ??????? A rend(?????????????)őrség, jogilag + emberileg is PÁRTATLAN ??????
  Na + az kell, a rendőrséget is "lefejezitek" még tűr a nép, TŰR !!!!!!!!!! Tüntető vámosok + rendőrök + tűzoltók......... ÉBRESZTŐ NARANCSOS KÖD által elszédítettek: ha mindenki sztrájkol, akkor majd +int, Izráel népe segít ????????? Táborfalva újra benépesül + átstartolás fecohegyen ????????????????”
 • 8. Csonka László 2011. április 25. 17:24
  „Szabadon távoztak a Heves Megyei Bíróságról a Véderő nevű szervezet pénteken őrizetbe vett tagjai, miután a bíróság mind a nyolc eljárás alá vont személlyel kapcsolatban megállapította: nem követtek el szabálysértést.Indoklásában a bíró ismertette a törvényi hátteret, azaz garázdaság szabálysértés megvalósításához olyan kihívóan közösségellenes magatartást kell tanúsítani, ami megbotránkozást, félelmet kelt. A bíró szerint ilyenről szó sem volt.

  Az érintettek tudomásul vették az ítéletet, Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka kijelentette: ismét győzött igazság. A megjelent szimpatizánsok tapsoltak, a rendőrség képviselője bejelentette, fellebbeznek. A döntés nem jogerős.”
 • 7. igazságkereső 2011. április 25. 13:51
  „Az LMP,az MSZP (SZDSZ háttértámogatással!) most már nyugodtan be is fejezhetné a provokációit,melyhez a cigányságot is felhasználja! Annyira undorító ez az egész amit művelnek, hogy ettől már csak ....lehet!!”
 • 6. LukSzusz 2011. április 25. 09:58
  „Ezek a törpe pártok mint az LMP,MSZ/M/P stb a Parlamentben dumáljanak,az Országgal foglalkozzonak,vagy adják vissza kamatostól az illetményüket az utólsó fillérig:!!!!!”
 • 5. bánki 2011. április 25. 02:19
  „LMP Lehet Menni Palesztinába ! - de csak addig amíg meg van szállva !”
 • 4. Csonka László 2011. április 24. 21:45
  „LMP aktivistái házaltak+agitáltak a cigánytelepen! Állami + Vöröskeresztes pénzen "megmozgatták" a romákat és ő beszél a FELELŐSSÉGRŐL !!!!!!!!+az, hogy: "azt a tényt, hogy Richard Field a támogatójuk volt" Ugye akkor nem is Izraelből jön a "mammon" ??????????? Röhej nem ???????
  MÁS: 0.30-kor érkeztem + ERDÉLY országból. 3.napos bevásárló körutat logisztikáztam le! Érdekes, a cigánykérdés ott kezelhetőbb !!!!! Szállásadóm mesélte, egy faluba a cigány tyúkot lopott! Az ott lakók elkapták, levetkőztették meztelenre, majd a lopott jószágot a hátára drótozták! Végig futtatták a falun, közben kiabálnia kellett folyamatosan: tyúkot loptam, tyúkot loptam....... Az "sprint" után a cigány elbujdosott a faluból!
  +az 3.nap, 2.000Km. 2 balesetet láttam, pedig ott igazán hajtanak a románok !!!!! Ja, rábilukszóltam a kamionokra (román+török) készségesen segítették haladásomat! Nem volt, anyuka+ököl rázás! Igaz az 1000éves határnál a magyar zászlóra "ráizgultak" a román mozdonyvezetők! Hazaértem, itt +olvasom: "Nagyszombaton 54 közúti baleset történt"”
 • 3. magyarock1 2011. április 24. 20:26
  „Ez egy újabb nemzetközi héber lejárató akció Magyarország ellen, mint anno a bűnöző zámolyi cigányokkal eljátszották Strasbourg-ban.A bűnözőket áldozatnak állítják be, aki fellép ellenük azt pedig nácinak, és telekürtölik a világot a magyar náci és fasisztaveszéllyel. Évtizedek óta pontos forgatókönyv szerint zajlik minden Magyarország ellen, nem tudnak beletörődni abba, hogy ez az ország nem lehet az övék.”
 • 2. magyarock1 2011. április 24. 20:26
  „LMP = liberalizmus, liberalizmus = SZDSZ. A liberalizmus a társadalmak romba döntője. Különösen aljas, hogy az LMP az egyébként támogatandó környezetvédelem álarca mögé bújva ugyanazt a szélsőséges, kizsákmányoló és deviáns liberál-kapitalizmust képviseli, mint az SZDSZ. Az LMP mögött semmiféle társadalmi bázis nincs, csak a szélsőségesen liberális médiahatalom. Az fújta fel ekkora lufivá. A Jobbik ezzel éppen ellentétes helyzetben van. A legnagyobb társadalmi bázissal rendelkezik, de a legnagyobb médiaellenszélben kénytelen küzdeni.”
 • 1. dodó 2011. április 24. 18:06
  „"Valahányszor egy nemzet teste sebét kimutatja lehorgonyozzák magukat és táplálkoznak a pusztuló organizmusból. A nemzetek betegségéből csinálnak üzletet,ezért arra törekednek hogy elmélyítsék meghosszabbítsák a betegséget."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter: bátran hozhatunk áldozatot egymásért

Nem kell érdekeinket vagy jó közérzetünket egymástól féltenünk, bátran hozhatunk áldozatot… Tovább olvasom