Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

LMP: állandó adóemelésekkel jár a gazdaságpolitikai káosz

A többkulcsos adórendszer bevezetésével és az adórendszer "zöldítésével" fenntartható pályára lehetne állítani a gazdaságot - mondta Vágó Gábor.
Az LMP szerint a "Matolcsy György által fémjelzett gazdaságpolitikai káosz" állandó adóemelésekkel jár. Vágó Gábor képviselő hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "történelmi léptékű és jelentőségű " lesz az a közel 800 milliárd forintos "megszorítási csomag", amelyikről már hétfőn dönthet az Országgyűlés.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy a csomagot érdemi vita nem előzte meg, azt módosító indítványokba csomagolva "csempészik be" a jogszabályok közé. A számvevőszéki és költségvetési bizottság LMP-s tagja szerint ennek az az oka, hogy a "Matolcsy György által fémjelzett gazdaságpolitikai káosz" állandó adóemelésekkel jár.

Hangsúlyozta, hogy az úgynevezett sárgacsekk-adó emelése háztartásonként több mint havi ezer forint pluszköltséget jelent, ráadásul ezt a hiteltörlesztőkre is kivetik. A közműadó emelése pedig a rezsiköltségeket fogja növelni - tette hozzá.

Törvénybe kell iktatni, hogy az adójogszabályokon csak évi két alkalommal lehessen változtatni - ismételte meg korábbi javaslatukat. Hozzátette, hogy a többkulcsos adórendszer bevezetésével és az adórendszer "zöldítésével" fenntartható pályára lehetne állítani a gazdaságot.

A költségvetési bizottság csütörtöki ülésén döntött - az államháztartási egyenleget javító, a nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett intézkedésekkel kapcsolatos - módosító indítványok benyújtásáról. A korábbi bejelentéseknek megfelelően a tranzakciós illeték általános mértéke 2 ezrelék, a készpénzfelvételé pedig 3 ezrelék lenne, a Magyar Nemzeti Bank viszont kikerülne az illetékfizetésre kötelezettek köréből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem került tárgysorozatba a Jobbik filmforgalmazási törvényjavaslata

Nem támogatta a magyar filmforgalmazás átalakítását célzó, Novák Előd által beterjesztett… Tovább olvasom