Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

LMP: megbukott az egykulcsos adórendszer

A párt véleménye szerint már Orbán Viktor miniszterelnök is beismerte, hogy megbukott az egykulcsos adórendszer.
Vágó Gábor úgy fogalmazott, hogy eközben „az eleve halálraítélt" egykulcsos adórendszer túlélését azzal biztosítják, hogy fenntartják az egykulcsos adó „látszatát".

A képviselő ezt a döntést úgy ítélte meg, hogy a kormány másfél éve „Mekk Elek politikát" folytat, mert egyik héten bejelentenek egy intézkedéscsomagot, a következő héten pedig „sufnituninggal" próbálják megoldani az így keletkező problémákat.

A politikus a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezetét úgy minősítette, hogy az lényegében többkulcsos adórendszert jelent, de túlbonyolítja a rendszert, ráadásul általa a kormány lemond a munkahelyteremtésről.

Pártjuk ehelyett többkulcsos adórendszert, radikális járulékcsökkentést és ökológiai adóreformot javasol – jelentette ki.

Kérdésre válaszolva, a bruttó 202.000 forint keresők által fizetendő átmeneti jellegű hozzájárulásról annyit mondott, hogy az LMP fél és látszatmegoldásokat nem támogat. Szavai szerint egy igazságos többkulcsos adórendszert támogatnának, de „egy ilyen barkácsoláshoz nem tudjuk adni a nevünket".

A minimálbér emeléséről úgy vélekedett, hogy ha azt ebben a formában hajtják végre, akkor a lépés akadályozza a munkahelyteremtést.

A Nemzetgazdasági Minisztérium keddi közleményében írta, hogy a kompenzációs rendszer működéséhez a kormány a bevételi erőforrásokat a személyi jövedelemadó rendszerén belül kívánja biztosítani.

Mindaddig, amíg az egykulcsos adó bevezetése bárkinek is jövedelemkiesést okoz, addig az eddigi adóterheknél alacsonyabb mértékű, átmeneti jellegű hozzájárulást kell fizetni a havi bruttó 202.000 forint feletti jövedelemmel rendelkező munkavállalóknak. Az intézkedés csak az értékhatárt meghaladó részt érinti.

Olvasóink írták

 • 3. Zsoltee0716 2011. szeptember 21. 17:27
  „Nem lennegykzlcsosadó, nem lenne hiány!”
 • 2. tótkomlósi 2011. szeptember 21. 14:33
  „Kedves zoltán!
  Az ellenzék hiába mond bármit is, lesöprik, mint a morzsát!

  Egyébként a mostani adóra is azt mondták, hogy aki tízszer annyit dolgozik, az tízszer annyit keres és tízszer annyit adózik!

  Lehet, hogy elfáradtak a nagy munkában?”
 • 1. zoltanszabo 2011. szeptember 21. 14:22
  „500 000.-ft ig 16 % --affelett pedig . :50 % adó .Bevezetni a luxus adót, meg a vagyon adót.
  Ki többet keres--többet vállaljon a terhekből !!!
  Az ellenzék nagyon halkan hallatja szavát !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befalazták az Országos Atomenergia Hivatal épületét a Greenpeace aktivistái

Közterületen engedély nélküli építkezés miatt feljelentést tesz az óbudai önkormányzat a Greenpeace aktivistái ellen. Tovább olvasom