Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

LMP: Schmitt méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra

Az LMP véleménye szerint Schmitt Pál mind a doktori címre, mind a köztársasági elnöki pozícióra méltatlanná vált – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP szóvivője. Heltai László szerint az államfő kisdoktori dolgozatában plagizált és le kell mondania.
A politikus szerint az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított testület azt állapította meg, hogy: „Schmitt Pál doktori disszertációjának 95 százaléka tulajdonképpen másoláson alapul, más forrásmunkáknak a hivatkozás nélküli átmásolásán”.

A szóvivő ezután idézte Orbán Viktor miniszterelnök korábbi szavait, amelyek szerint „Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt”.

Heltai László azt mondta, hogy Schmitt Pál tette sem maradhat következmények nélkül, mert az államfő méltatlanná vált a doktori címre és méltatlanná vált az elnöki pozícióra is. „Azt gondoljuk, hogy az amit elkövetett az plágium, magyarul lopás. Más munkáit használta fel arra, hogy saját céljait elérje, hogy saját előmenetelét biztosítsa.

A szóvivő kijelentette, hogy a köztársasági elnöknek azért kell lemondania, mert magatartásával nem tud példát mutatni azoknak a fiataloknak, „akikről annyit beszél”. Hozzátette, az államfő a doktori címre azért is méltatlan, mert ha „másolással meg lehet egy címet szerezni”, akkor a fiatalokat semmi sem ösztönzi a tanulásra.

Az ügyben felállított bizottság kapcsán közölte, hogy a testület „megállapította ugyan, hogy plágium történt, de ebből nem merte levonni a megfelelő következtetést”. Véleménye szerint azért, mert a bizottság tagjai attól félnek, retorziók érik őket.

Végül közölte, hogy ha Schmitt Pál nem mond le rövid időn belül, akkor tovább romolhat az ország morális állapota és „az egész magyar politikai rendszer következmények nélkülivé válhat”.

Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem (SE) által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden, a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt a Testnevelési Egyetem doktori eljárása Schmitt Pál kisdoktorijának értékelésekor.

A testület ugyanakkor megállapította: az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2012. március 27. 20:41
    „No máma is csóréztak a LoMPos gyerekek !”
  • 1. maci53 2012. március 27. 15:50
    „Azeket a majmokat nem azért választottuk képviselőnek havi 2 milliós jövedelemért hogy a nyálukat verjék,tüntessenek,uszítsanak.Ki nem <moderálva> le a kisdoktorit,nem ez a lényeg,nincs mubka nem is akarnak teremteni,egymást marják.gyurcsány is volt már kétszser miniszterelnök,akkor mi a <moderálva> nem fogja be a száját.Az emberekért tegyen,ne a saját pecsenyéjét sütögesse.Ő is lopta a vagyonát a KISZ-ből,halgasson.
    Ideje már egy elszámoltatásnak.Ez a plágium már röhej,amikor az ország úszik az uzsora bankok szorításában.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltérő álláspontok az almásfüzitői vörösiszap-tározó lefedése kapcsán

Az almásfüzitői tározó lefedését végző Tatai Környezetvédelmi Zrt. szerint megfelelő… Tovább olvasom