Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -5°C | 1°C

LMP: semmisítsék meg a Jeremie II. pályázatok végeredményét!

Úgy tűnik, hogy megint mindent a fideszes haverok visznek - mondta Vágó Gábor.
Az LMP arra kéri a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) felügyelő Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert és Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy semmisítsék meg a Jeremie II. pályázat végeredményét és ahelyett írjanak ki újat, ahol a döntéshozatalba a szakmai szervezeteket is bevonják.

Vágó Gábor szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, „úgy tűnik, hogy megint mindent a fideszes haverok visznek", ugyanis a Jeremie II. kockázati tőkealapok kiosztásánál „a Fidesz házibankárja, Töröcskei István lett a főnyertes". Hangsúlyozta, hogy a harminc beadott pályázatból a döntéshozók tízet találtak támogatásra érdemesnek, de ezek között volt mind a négy, amelyet Töröcskei István nyújtott be.

A politikus megjegyezte, hogy a döntésért felelős grémiumból a „Fidesz szándékoltan kifelejtette" a szakmai szervezeteket és azt csak az NFÜ embereivel töltötte fel.

A képviselő azt is kijelentette, hogy a szóbeli meghallgatásoknál olyan szubjektív szempontokat jelöltek ki, amelyek alapján „aki fideszes haver az pluszpontokat kap", aki pedig távol van ettől a körtől, az nem juthat hozzá a forrásokhoz.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudja igazolni a kijelentését azt felelte: a beszámolók alapján kiderült, hogy a szakmai szervezetek nem voltak jelen a szóbeli pályáztatásokon, a döntéshozók pedig „eléggé információhiányos állapotban voltak" és nem is figyeltek a prezentációkra. Hozzátette, az LMP szerint ez elég bizonyíték arra, hogy megkérdőjelezze a pályázatok hitelességét.

Végül megjegyezte, hogy az eljárás során elvileg minden legálisan, a jogszabályok szerint történt, de elvtelennek tartják, hogy folyamatosan a Fideszhez közelálló gazdasági háttéremberek jutnak hatalmas összegekhez.

Olvasóink írták

  • 2. tzs_szeged 2012. november 03. 20:25
    „Ha le akarnak nyúlni valamit, azt tehetnék formailag megkérdőjelezhetetlenül is.”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. november 03. 19:41
    „Kattasztrófia !!! a jiddis pioníroknak semmi sem jutott ??? - avagy jókor voltak rossz helyen !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 embert telepítettek ki Bényén

A Pest megyei település egyik utcájából erős, szúrós "gázszagról" érkezett bejelentés. Tovább olvasom