Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Lopják a szelektív hulladékot Székesfehérváron

Székesfehérvár - Lopják a szelektíven összegyűjtött hulladékot Székesfehérváron. Erre szakosodott bandák járják azokat az utcákat, ahol szeptember végén bevezették a szeletív hulladékgyűjtést.
A házaknál szétválogatott, és utcára kitett szemétnek csaknem a fele eltűnik. Az újrahasznosítható hulladékból befolyt pénz a lakosok díját csökkenti, ezért arra kérik az embereket, hogy írják fel a tolvajok autójának a rendszámát. Akit tetten érnek, több tízezer forintnyi szabálysértési bírságra számíthat.

Egyre többen vannak a szelektív hulladék tolvajok, az Öreghegyen erre szakosodott bandák járják az utcákat, és gyakran érkeznek a gyűjtőautó előtt. Nincs pontos adat arra vonatkozóan, hogy mennyi szétválogatott hulladék tűnik el, de a családi házas övezetben az első szállítások alkalmával - mielőtt még elterjedt volna a szelektív gyűjtés híre - a mostaninál kétszer több szemét gyűlt össze. Azt felmérni sem lehet, hogy a gyűjtő szigetekről, és papírgyűjtési akcióknál mennyi újrahasznosítható hulladék tűnhet el. Az újrahasznosítható hulladékból befolyt pénzből csökkentik a szemétszállítás költségeit, és annál olcsóbb a díj, minél több pénz folyik be - mondta a hulladékkezelést végző Depónia Kft. műszaki igazgatója.

A városban 500 szelektív hulladékgyűjtő sziget, két hulladékgyűjtő udvar van. Kísérleti jelleggel szeptember 30-tól az egyik kertvárosban vezették be a szelektív hulladékgyűjtést. A közgyűlés múlt heti döntése alapján azonban jövőre a város egész területén jár majd a szelektív hulladékgyűjtő autó. A szemétszállítás díja 13 százalékkal emelkedik januártól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány szerint Orbánnál van a labda

A miniszterelnök az elmúlt két hónapban csaknem tízszer találkozott személyesen Demján Sándorral a… Tovább olvasom