Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Ma szavaznak az egészségbiztosítási rendszerről

Hétfőn ülésezik utoljára ebben az esztendőben az Országgyűlés. A legnagyobb érdeklődés az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot kíséri.
Hétfőn ülésezik utoljára ebben az esztendőben az Országgyűlés. A képviselők nemcsak az adatvédelmi és a jövő nemzedékek ombudsmanjairól döntenek, de többek között szavaznak az egészségbiztosítási rendszer változásáról, a 2008-as költségvetésről, a fideszes népszavazás elrendeléséről, a rendőrségi törvény módosításáról és a bejegyzett élettársi kapcsolatról is.

A legnagyobb érdeklődés az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot kíséri. A több-biztosítós rendszer bevezetése ügyében a Fidesz név szerinti szavazást kezdeményezett.

A képviselők döntenek az ombudsman-jelöltekről. Az államfő adatvédelmi biztosnak újrajelölte Péterfalvi Attilát, Nagy Boldizsár pedig, ha elfogadja a Ház, az újonnan létrejövő jövő nemzedékek országgyűlési biztosa lesz. Megválasztásukhoz a képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Ugyancsak határoz az Országgyűlés az Európai Unió Lisszabonban aláírt reformszerződésének kihirdetéséről, illetve az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosításról.

A parlament előtt szerepel az egyes közlekedési tárgyú törvények módosítása is. Ha elfogadják nemcsak az autó üzembentartója, hanem a gépjárművet használó személy is felelős lesz a közlekedési szabálysértésért. Szintén módosítják a közúti közlekedési pontrendszerről szóló törvényt. Emelkedik az egyes szabálysértésekért járó pontok száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országszerte útlezárások várhatók a sztrájk miatt

Országszerte hatvanöt helyen lesznek hétfőtől félpályás útlezárások. A lezárások legfőbb oka, hogy a… Tovább olvasom