Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Magánszemélyt bírságolt 2 millióra a PSZÁF

Kétmillió forint felügyeleti bírságot rótt ki engedély nélkül végzett pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt egy magánszemélyre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
A felügyelet a honlapján közzétett határozat szerint egyúttal azonnali hatállyal megtiltotta Szentgyörgyi Attilának, hogy engedély nélküli pénzügyi szolgáltatási, így különös tekintettel pénzkölcsönnyújtási tevékenységet végezzen.

A PSZÁF tavaly szeptemberben is kirótt négy magánszemélyre 5-5, 10, illetve 20 millió forintos bírságot engedély nélküli pénzkölcsönzés miatt. A felügyelet valamennyi esetben a tevékenység körülményeinek tisztázására indított piacfelügyeleti eljárást.

A felügyelet az engedély nélküli pénzügyi tevékenységről általában saját vizsgálódásai során, illetve ügyfélbejelentések által szerez tudomást, most az utóbbi alapján kezdett vizsgálódni. Az e vétség miatt kiszabható maximális bírságtétel 20 millió forint. A bírság mértékének megállapításakor a PSZÁF figyelembe veszi az elkövetett vétség súlyát, piacra tett hatását, az érintett ügyfelek számát, valamint azt is, hogy az illető mennyire együttműködő. A bírság meg nem fizetése esetén a felügyelet végrehajtást foganatosít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedési cégek kartellgyanúban

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előzetes értesítés nélküli szemlét tartott a COLOR TOURS… Tovább olvasom