Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Magyar-szlovén államfői találkozó: Schmitt és Türk Szentgotthárdon találkozik

Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön délelőtt Szentgotthárdon fogadja Danilo Türk szlovén államfőt, aki néhány órával később saját hazájában viszonozza a vendéglátást magyar kollégájának.
A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatása szerint Schmitt Pál és Danilo Türk a szentgotthárdi városházán találkoznak, majd a Lipa központban részt vesznek egy magyar-szlovén üzleti fórum megnyitóján és Magyarországon élő szlovén nemzeti kisebbség szervezeteinek képviselőivel is tárgyalnak. A két államfő a továbbiakban Felsőszölnökre látogat, ahol felkeresik a Kühár Emlékházat és a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskolát, ahol közös sajtótájékoztatót is tartanak.

Schmitt Pál és Danilo Türk programja Szlovéniában folytatódik, ahol elsőként a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskolába érkeznek, mielőtt a Szlovéniában élő magyar nemzeti kisebbségek képviselőivel tanácskoznának a lendvai városházán, ahol újabb sajtótájékoztatón számolnak be tapasztalataikról.
A két államfő egynapos programjának keretében, Szentgotthárdon kerülhet sor a Magyarországi Szlovének Szövetsége, az Országos Szlovén Önkormányzat és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség közötti együttműködési megállapodás aláírására.

A magyar államfő pénteken, országjárása újabb állomásaként ismét Vas megyébe utazik, ahol ezúttal Szombathelyre és az Őrségi Nemzeti Parkba is ellátogat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán levélben fordult az Európai Bizottság és az Európa Tanács elnökéhez

Orbán Viktor levélben fordult José Manuel Barrosóhoz és Herman Van Rompuy-hoz a kohéziós alapjából folyósítandó források tervezett megvonása ügyében. Tovább olvasom