Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Már nem nyomoznak az RTL Klub riportere ellen

Az ügyészség szerint Polgár Géza cselekménye nem veszélyes a társadalomra, így a nyomozást ellene megszüntette.
Megszüntette a nyomozást az ügyészség csütörtökön az RTL Klub riportere ellen. Az indoklás szerint Polgár Gézát megalapozottan gyanúsították meg, mert bűncselekményt követett el azzal, hogy rábírt egy hivatalos személyt hamis okiratot készítésére, cselekménye azonban nem volt veszélyes a társadalomra - írta a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

Polgár Gézát azzal gyanúsították, hogy felbujtó volt egy hamis rokkantigazolvány kiállítási ügyben. Az ügyészség szerint rávette az illetékes önkormányzati dolgozót, hogy közokirat-hamisítást elkövetve állítson ki neki ilyen igazolványt. A hatóságokkal végig együttműködő riportert előbb tanúként kihallgatták, majd gyanúsítottként rabosították. Az intézkedés ellen panaszt jelentett be, melyet a Fővárosi Főügyészség Kiemelt és Gazdasági Ügyek Osztálya csütörtökön elutasított. A főügyészség szerint Polgár Géza bűncselekményt követett el, mert rábírt egy hivatalos személyt, hogy hamis okiratot készítsen. Ezért megalapozottan gyanúsították. A közlemény idézi a sajtótörvényt is, amely szerint a sajtószabadság gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást.

Ezek ismeretében állapította meg a Fővárosi Főügyészség, hogy Polgár Géza egy társadalomra veszélyes jelenséget tárt fel, célja nem a törvények megszegése volt. Az ügyészség szerint ezért Polgár Géza cselekménye nem veszélyes a társadalomra, így a nyomozást ellene megszüntette.

Polgár Géza, az RTL Klub Fókusz című műsorának riportere fél éves oknyomozói munka után a rokkantigazolványokkal való visszaélésekről forgatott. Rejtett kamerás felvételek segítségével mutatta meg, hogyan lehet hamis orvosi papírokkal, önkormányzati dolgozói segítséggel parkolási engedélyt szerezni. A felvételeket még az adásba kerülés előtt leadta az illetékes rendőrkapitányságon, illetve feljelentést is tett, melynek nyomán az ügyben nyomozást indítottak. Az újságírót vesztegetéssel és közokirat-hamisítással gyanúsították, kedden a Gyorskocsi utcában rabosították tenyér- és ujjlenyomatot és DNS-mintát vettek, illetve fotót készítettek róla. Őrizetbe nem vették, szabadlábon védekezhetett.

Olvasóink írták

 • 2. piszkavas 2008. november 14. 11:15
  „"bűncselekményt követett el azzal, hogy rábírt egy hivatalos személyt hamis okiratot készítésére"
  Jah, közben meg felvette rejtett kamerával és leadta a rendőrségen az anyagot, meg a hamis igazolványt mielőtt adásba ment volna. Tényleg úgy tűnik, hogy Polgár Géza egy szemét vesztegető, visszaélő alvilági alak.
  Nem tartom kizártnak, hogy akiknek keresztbe tett, azok intézték el neki ezt az eljárást. Még jó, hogy a közvéleménynek volt hatása az ítéletre...
  arankával egyet értek.”
 • 1. aranka2 2008. november 13. 18:44
  „Erre mondta nagymamám: komédia, két krajcár!
  Sík idióta duma az üyészség részéről. Egy fenét gyanúsították meg alaposan, és egy fenét állapították meg a megalapozott gyanú kivizsgálásával, hogy nem veszélyes a társadalomra!
  Meggyanúsították, mert szakmailag zokni volt az illető ügyész. Nem állapítottak meg semmit, hanem akkora, és annyira széleskörű volt a jogos társadalmi felháborodás, hogy az ügyészség besz *rt, és megszüntette az eljárást. Mivel azonban az igazságszolgáltatás Magyarországon sohasem tévedhet, megmagyarázta, hogy milyen helyesen járt el - ezt hívják jogászkodásnak. (Jogászkodás: a lehetetlen jogszabályokba csavart megmagyarázása komoly képpel, bármennyire abszurd képtelenség is az.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérkiegészítés a közszférában dolgozóknak

December elején bruttó 20 ezer forintos kereset-kiegészítést kapnak a közszférában dolgozók -… Tovább olvasom