Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

MDF: a kormányfő hívja össze a nemzeti csúcsot!

Ismét a nemzeti csúcs összehívását kéri a miniszterelnöktől a Magyar Demokrata Fórum (MDF) - tartalmazza Dávid Ibolya pártelnök Bajnai Gordon kormányfőhöz címzett szerdai nyílt levele, amelyet az MDF vezetője az MTI-hez is eljuttatott.
Dávid Ibolya először 2009. december elsején kezdeményezte a tanácskozás összehívását a kormányfőnél, majd - miután Bajnai Gordon az MTI-nek adott interjújában úgy vélte, lenne értelme a megbeszélésnek, de azt nem ő, hanem a köztársasági elnök tudná összehívni -, e hétfőn az államfőhöz fordult. A Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője kedden azonban azt nyilatkozta, hogy Sólyom László köztársasági elnök a tavaszi választások előtt nem látja értelmét az MDF által kezdeményezett nemzeti csúcs összehívásának.

Dávid Ibolya levelében közli, az MDF sajnálattal látja, hogy a kormányfő és a köztársasági elnök "egymásnak passzolgatják a labdát", ahelyett, hogy összehívnák a nemzeti csúcsot.

Az MDF szerint éppen a választások előtt van égető szükség arra, hogy a politikusok, a munkavállalók és a munkaadók, valamint a gazdasági- és pénzügyi élet meghatározó személyei egy asztalhoz üljenek. "Az elmúlt évek választási kampányai ugyanis bebizonyították, hogy a felelőtlen ígérgetés tönkreteszi Magyarországot" - fogalmaz.

"Eljött az ideje, hogy minden politikai erő végre igazat mondjon, és felelősen ígérjen a választások előtt" - írta Dávid Ibolya, aki pártja nevében arra kéri a miniszterelnököt, "ne passzolja vissza a labdát Sólyom László köztársasági elnöknek", hanem Magyarország érdekében hívja össze a nemzeti csúcsot, amelynek szükségességével ő is egyetért.

Olvasóink írták

 • 3. achilleus 2010. január 06. 18:50
  „még Bajnainak se kell ........A kormányszóvivő megjegyezte: egyetértenek Dávid Ibolya aggodalmaival a felelős politizálást illetően, de "az MDF akkor tette volna a legtöbbet, ha megszavazza a parlamentben a 2010-es büdzsét, ami a felelős válságkezelés költségvetése". "Azt kellett volna megszavazni, nem pedig most levelekkel bombázni a miniszterelnököt" - fogalmazott Szollár Domokos.”
 • 2. Elendur 2010. január 06. 13:54
  „Én össze hívom, ha má annyira akarja: Gyerekek gyertek, üljünk le, és nézzünk szépen Ibolykára, utána egy kv, és mindenki mehet a dógára.
  Időpont: február 29.
  Helyszín: Lipót mező”
 • 1. madártej 2010. január 06. 12:58
  „Szamárság ez, e-bólya néne. Nem vagytok demokraták, talán magyarok sem, a fórumot meg önmagadnak tartsd meg Lui padréval és Testisnyi Karcsival trióban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér port tartalmazó borítékot kapott az OCÖ

Fehér port és egy üzenetet tartalmazó boríték érkezett az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ)… Tovább olvasom