Délmagyar logó

2018. 02. 26. hétfő - Edina -9°C | -2°C Még több cikk.

Megemelik a Margit hidat

Megemelik és magasabbra helyezik a Margit hidat a pesti rakpart fölött, így a felújítás után a nagyobb járművek sem szorulnak be a híd alá - közölte a felújítást végző Mh 2009 konzorcium csütörtökön. Emiatt többször is lezárják a pesti felső rakpartot.
Az új pályalemezek beépítésével a pályaszint 20 centiméterrel magasabbra kerül. Emiatt a pesti felső rakpart feletti parti híd szerkezetét is meg kell emelni. A terveknek megfelelően először a kettévágott híd északi felét, majd a délit emelik fel - olvasható a közleményben.

Mint írják, a munkát a hétvégén kezdik, az északi oldalon aláállványozzák a parti nyílást, majd oldalanként öt-öt nagy teherbírású emelővel megemelik, és 20 centiméternyi betonszerkezet beépítésével megmagasítják ezt a hídszakaszt. A hidraulikus gépek egy óra alatt nagyjából egy centimétert emelnek, a teljes emelési magasság pedig 40 centiméter lesz - közölték.

Az emelés és a kísérő munkák idejére a pesti felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Emiatt március 5-én este 10 óra és 8-án reggel 5 óra között, 11-én este 10 óra és 12-én reggel 5 óra között, valamint 12-én este 10 óra és 15-én reggel 5 óra között a gépkocsik északi irányból a Pannónia utca, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca irányába tehetnek kitérőt. A pesti alsó rakpartot a munkák idején is folyamatosan használhatják az autósok.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. március 04. 13:52
    „Persze az ára is emelkedik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsidó múzeumot hozhatnak létre Nagyváradon

A helyi zsidóságnak állítana emléket az egyik nagyváradi zsinagógában a Körösvidéki Múzeum, amely a… Tovább olvasom