Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Megkezdődött a kiköltöztetés Miskolc egyik nyomornegyedéből - galéria

Egy asszonynak és egy háromgyermekes családnak kellett elhagynia eddigi otthonát.
Lakókat költöztettek ki kedden Miskolc egyik úgynevezett nyomortelepéről, a városi közgyűlésben többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció szerint a bírósági végrehajtó törvényesen járt el, az MSZP, az Együtt-PM, a liberális párt viszont vitatja ezt.

Bírósági végrehajtást követően Miskolc diósgyőri városrészéből, köznyelv szerint csak számozott utcáknak nevezettek egyikéből, a Hatodik utcából lakoltatták ki az egyedül élő nőt és egy háromgyermekes családot.

Kiss János, a miskolci közgyűlés fideszes frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: "Miskolcon működik a jogrend, a jogbiztonság, Miskolcon működik a jogállam."

Emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés a Fidesz-KDNP-frakció szavazataival a közelmúltban programot fogadott el a nyomortelepek felszámolásáról, kezdeményezésükről megkérdezték a miskolciakat, akik közül 35 ezren nevükkel és aláírásukkal is támogatták a programot.

Az MSZP MTI-hez eljutatott közleménye szerint egyetlen embertől sem lehet elvenni azt a jogát, hogy fedél legyen a feje felett, és egyetlen önkormányzat sem alkalmazhatja a megfélemlítés eszközét a társadalmi és szociális problémák valódi megoldása helyett.

Megkezdődött a kiköltöztetés Miskolc egyik nyomornegyedéből. Fotó: MTI (galéria)

Mivel a Fidesz a kormányzása során előszeretettel hivatkozik az emberek érdekeire, észre kellene venniük, hogy Miskolcon is emberek sorsáról döntenek. Az ilyen kérdésekben pedig minden közszolgának kötelessége, hogy humánusan járjon el - írta közleményében az MSZP, amely arra is kitért, hogy "a fideszes vezetésű miskolci önkormányzatnak elegendő felhatalmazása van bármilyen helyi ügy megoldására, ezért felszólítjuk Kriza Ákost, hogy emberségesen és mindenki számára megnyugtatóan rendezze a kialakult helyzetet!"

Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében arról írt, hogy követelik a "kitelepítések azonnali leállítását, a párt az eddig integrációs politikák felülvizsgálatát követeli, és egy felelős, megvalósítható, a szolidaritáson alapuló stratégiát szeretne kialakítani.

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt budapesti főpolgármester-jelöltje levélben fordult Pásztor Alberthez, a baloldali pártok miskolci polgármesterjelöltjéhez, azt tudakolva tőle, hogy mit tesz, illetve tesz-e valamit a kilakoltatás, a jogsértő folyamat megállításáért.

Váradi Gábor, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője az MTI-nek azt mondta: szerinte jogtalanul tették utcára a két családot, ezért a napokban demonstrációt szerveznek a miskolci polgármester háza és a miskolci városháza elé.

Korábban írtuk:

Bírósági végrehajtást követően két lakásból költöztettek ki kedden embereket Miskolc egyik, úgynevezett nyomornegyedéből, egy asszonynak és egy háromgyermekes családnak kellett elhagynia eddigi otthonát.

Miskolc diósgyőri városrészében, a köznyelv szerint csak számozott utcáknak nevezettek egyikéből, a Hatodik utcából lakoltatták ki az egyedül élő nőt és a családot.

Megkezdődött a kiköltöztetés Miskolc egyik nyomornegyedéből. Fotó: MTI (galéria)

Kiss János, a miskolci közgyűlés fideszes frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: "Miskolcon működik a jogrend, a jogbiztonság, Miskolcon működik a jogállam."

Emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés a Fidesz-KDNP-frakció szavazataival a közelmúltban programot fogadott el a nyomortelepek felszámolására, kezdeményezésükről megkérdezték a miskolciakat, akik közül 35 ezren nevükkel és aláírásukkal is támogatták a programot.

"Soha ennyien Magyarországon még helyi politikai kezdeményezést nem támogattak" - tette hozzá, megjegyezve: a Hatodik utcai két lakást kiürítésével megkezdődött a nyomortelep-felszámolási akció.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázolt egy nőt a vonat Sülysápon

Befejezték a helyszínelést a sülysápi vasútállomáson, így ismét zavartalan a vonatközlekedés a… Tovább olvasom