Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Megkezdték a kikapcsolásokat az áram- és gázszolgáltatók

A türelmi időszak után megkezdték az áram- és gázcégek a szolgáltatás felfüggesztését azoknál, akik két hónapnál régebbi számláikat továbbra sem rendezték.
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írta szerdai számában a Népszabadság.

A napilap szerint ez most cégenként néhány száz esetet jelent, de - mint írták - általánosságban a fizetési fegyelem drasztikus visszaesése, a szolgáltatói követelések megugrása tapasztalható, leginkább a Főgáznál.

A Főgáz 780 ezer lakossági fogyasztójának mintegy fele tartozik 60 napon túl, átlagosan 135 ezer forinttal. A 4500 védendő státusú 80 százaléka tartozik 90 napon túl. Lakossági kintlevőségük 8 milliárd forint.

A védendő státusba fogyatékosság, avagy szociális helyzet alapján lehet kerülni, ebbe a körbe a magánfogyasztók kis hányada tartozik. Számukra áprilisig él a kikapcsolási moratórium.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2012. március 07. 10:30
    „Mutatta a TV. az illegálisan rákötött , nem fizető, rendes-becsületes népek , reggel az E-on pl. levágja a drótót--rendőri kíséret mellett--este ezek a jóravaló emberek újra vissza kötik --maguknak ! Fizetni meg majd az fizeti ki --ak imég fizető képpes !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kért állampolgárságot a guantánamói fogoly

Nem kért és nem kapott magyar állampolgárságot a guantánamói táborából Magyarországra szállított… Tovább olvasom