Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Megnövelik a romák elleni támadásokban nyomozók számát

Mostantól már száz rendőr foglalkozik a romák elleni támadásokkal - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfőn este Bencze József országos rendőrfőkapitány.
A tábornok szerint az eredmények elérése a politikai és társadalmi nyomás mellett presztízskérdés a rendőrségnek. Bencze József szerint egyre erősödik a támadások lehetséges motívumaként az etnikai indíték, ám leszögezte, hogy más szálakat is vizsgálnak.

Bencze József emlékeztetett, hogy tavaly nyáron, az első támadások után 50 fős nyomozócsoport alakult, hogy az akkor 17-18, főként Molotov-koktélos támadásokat felderítsék. Azóta már vannak eredmények, egyes esetekben elfogták a feltételezett támadókat. Mostanra viszont már - a közben öt halálos áldozattal járó támadások után - 100 nyomozó dolgozik az ügyön. Azt feltételezik ugyanis, hogy több ügy összefügg, legalábbis a bizonyítékok erre utalnak. Volt olyan fegyver például, ami több helyszínen is feltűnt, a főkapitány ugyanakkor azt nem árulta el, hogy melyek ezek. Bencze József azt is megismételte, hogy a DNS mintákat is rögzítettek már, illetve már megtörtént az úgynevezett személyiségi és pszichológiai profilalkotás.

A főkapitány beszélt arról, hogy a támadónak vagy támadóknak biztosan van valamilyen képzettsége, ez kitűnik a fegyverhasználatból.

Bencze József szerint egyre inkább erősödik az indíték lehetséges motívumaként az etnikai támadás, de továbbra is vizsgálnak más verziókat is. Feltérképezik az áldozatok életét és keresik az esetleges összefüggéseket. A tiszalöki támadással kapcsolatban azt mondta, hogy az etnikai indítékon kívül egyelőre nem merült fel olyan információ, ami mást feltételezne, de természetesen ezt is vizsgálják még.

Olvasóink írták

 • 7. Norman_Bates 2009. május 01. 16:00
  „Mocskos cigányokat védeni van lóvé mi? meg 50 millás nyomravezetői díjjal dobálózni? adófizetők pénzéből!
  mocskos banda, a rohadt cigányok meg vígan szaporodnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. keletaru 2009. április 28. 13:17
  „Érdekes , az adó fizető állampolgárokat ki védi meg ?! Tényleg röhej ? Látszott most is tojás dobálásról 1héten belül tudtak intézkedni ? Meg saját házuk elé "sünt" raknak ! ..........Üdv Kuci”
 • 5. anna 2009. április 28. 13:02
  „Egy kicsit a romák is elgondolkodhatnának, ezért a terrorért nagyon sokat tettek. Kapják össze magukat, próbáljanak igazodni a magyar normákhoz, mert lehetetlen lesz megvédeni őket. Nagyon viszolyognak az igénytelenségüktől, a gátlástalanságuktól azok akitől a segítséget kapják remélik. Legalább annyit tegyenek meg amire képesek, segítség csak ezután remélhető. Kiköveteni, nem megy!”
 • 4. +36 2009. április 28. 12:39
  „cirkusz!”
 • 3. Balthazar 2009. április 28. 09:35
  „Igeny volna ra :D”
 • 2. redstar 2009. április 28. 07:34
  „Úgysincs elég rendőr - egyszerűbb lenne a romák számát csökkenteni.....:))))))))))))))) és már vannak biztató próbálkozások....:))))”
 • 1. Otaku 2009. április 27. 22:25
  „Nagyszerű hír!

  Ugye Horák Nóra esete kivizsgálásának meggyorsítása érdekében is hasonló intézkedésre kerül sor?

  Ugye?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150-en a romák elleni támadások miatt tartott demonstráción

Száz-százötven ember gyűlt össze hétfőn kora este a Teve utcai rendőrpalota közelében, hogy az… Tovább olvasom