Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Melegek Nyilai: A Gárda biztosítsa a felvonulást!

A Melegek Nyilai Nemzeti Pinksereg humorral veszi fel a harcot a "nyilasbarbie" és az őt követő szélsőséges meleggyűlölők ellen. Tényleg ez lehet a leghatásosabb eszköz?
Mit tudnak kezdeni a melegek az ellenük intézett durva verbális támadásokkal, amik akár politikai köntösben is megjelennek? A nyugodt, észérvekkel alátámasztott válaszoktól a befordult hallgatásig széles a skála, ám eddig a humor vajmi kevés szerepet kapott. Ezen változtat a Magyarok Nyilai Nemzeti Pinksereg, ami a szélsőségesen melegellenes szervezetek nyelvi fordulatait átvéve, az ő szóhasználatukkal csinál viccet nézeteikből. Mint elmondják, nem nehéz ezt elsajátítani, elég csak pár szót kicserélni. "Már fejlesztünk is egy webes szoftvert, amely a szélsőjobboldali weblapokat automatikusan melegbarát nyelvezetre fordítja. Nagy sikerre számítunk!" - fűzi hozzá a szervezet.

Turulmadár helyett paradicsommadárról írnak, 12 pontjukban olyan provokatív követelések szerepelnek, mint a "Legyen kötelező a melegfelvonulás mindenkinek!", "Minden jóképű férfi legyen kötelezően homoszexuális!", "Melegebb parlamentet!", "Független homo sajtót!", "Uniót Amszterdammal!", "Kötelező "coming out" típusú átvizsgálást minden parlamenti képviselőnek!". A Jobbik és a Magyar Gárda sem ússza meg: "Morvai vezesse, a Gárda biztosítsa a melegfelvonulást!" - írják egyik bejegyzésükben, utalva Morvai egykori jogvédő tevékenységére. Szándékosan és feltűnően rosszul összetákolt képekkel a saját szájízük szerint "hamisítják" a történelmet, ahogy szerintük a szélsőségesek is teszik.

A Magyar Gárda avatása - pinkesítve
A Magyar Gárda avatása - pinkesítve

"Az elmúlt évek tendenciái, illetve a nemzeti érzéssel nyakon öntött újnáci nosztalgiára adott válaszként akkor fogalmazódott meg bennünk a Melegek Nyilai létrehozásának gondolata, amikor a Jobbik az ún. Betyársereggel karöltve elhatározta, hogy megakadályozza az idei meleg pride-ot. Nemzeti érzésű melegekként nem nézhettük tétlenül, hogy meleg múltunkat és jövőnket holmi fasisztoid csőcselék kisajátítsa, szimbólumainkat ellopja. Így jött létre a Nemzeti Pinksereg. Ráadásul aznap nagyon meleg is volt" - mesél a Melegek Nyilai a kezdetekről.

Arra a kérdésre, hogy hatásos lehet-e a vicc az őket ért támadások ellen, határozott véleményt nyilvánítanak: "A humor a szélsőséges kirekesztő eszmékre adható legjobb válasz. A nevetségessé tétel fegyvere erősebb a politikai közhelyek, felvonulások, chartázások látszatcselekvéseinél. Sajnos azonban attól tartunk, hogy Morvai Krisztina, Vona Gábor és a magyar gárda nem viccel. Ha pedig igen, akkor rossz viccről van szó."


A Melegek Nyilai Nemzeti Pinksereg 12 pontja

Morvai Krisztina, akit ők szimplán csak "nyilasbarbie"-nak neveznek egyébként még nem reagált a szervezet létrejöttére, követői azonban máris befenyítettek. Ám a Melegek Nyilai nem fél, mint mondják: féljenek inkább ellenfeleik a "globális felmelegedéstől". Nem rettennek meg a Meleg Méltóság Menete elleni reakcióktól sem. Úgy gondolják az évben elég nap, Budapesten elég utca van arra, hogy az ellenzők elkerüljék a felvonulást. "Persze a legelvakultabb meleggyűlölők általában maguk is látens homoszexuálisok - azt gyűlölik másokban, amit önmagukban sem tudnak elfogadni. Így nem meglepő, hogy az utcakövet hajigálókat időnként a meleg partnerkereső weboldalakon is viszontlátjuk" - tesznek rá egy lapáttal.

Tagjaik anonimitását meg kívánják őrizni, azonban azt ígérik, a megfelelő időben mindenre (szivárványszínű) fény derül. "Adjon az Isten - Melegebb jövőt!" - búcsúznak hivatalos köszönésükkel.

A közelmúltban egy másik humoros homofóbia elleni videó is napvilágot látott, amelyben magyar művészek tátikáznak egy popszámra a tolerancia jegyében:

Magyar művészek tiltakozása a homofóbia ellen

Olvasóink írták

201 hozzászólás
 • 201. Tralala 2009. augusztus 20. 17:01
  „flexsnake, te mindig izrael és a roma összefogás pártján állsz, erre már rájöttem, de mosmár látom, hogy miért...nemhiszem, hogy arra, hogy "melegek" ilyen büszkének kéne lennetek/iük!”
 • 200. lidocain 2009. augusztus 19. 12:16
  „hát ez a videó minden csak nem humoros,inkább végtelenül primitiv,provokativ .pont mint a magamutogató buzik.”
 • 199. bélás 2009. augusztus 19. 11:49
  „Ha lehet kissebségnek felvonulás ősszel, akkor ez már igazán semmiség. Legalább látszik kis hazánk sokszínűsége, de nagy hiba hogy bizonyos szinek nem élhetnek demokratikus jogaikkal.”
 • 198. joy 2009. augusztus 14. 21:18
  „Jó5let!
  :o)))”
 • 197. CID 2009. augusztus 12. 22:31
  „Ezidáig semmi bajom nem volt a melegekkel, de miért kell feszegetniük a pofonos ládát ? Nem kellene ráeröltetniük magukat a társadalomra, örüljenek, hogy elfogadjuk őket, és legyenek türelemmel.”
 • 196. flexsnake 2009. augusztus 08. 12:19
  „194. ez mintha már egyszer megjelent volna....
  Aha, és?”
 • 195. Natasa 2009. augusztus 07. 18:55
  „Kedves Nagy Zoltán!

  Megnéztem az ön által belinkkelt blogot, a melegek nyilait. Az első bejegyzás 2009.06.15-ei, az utolsó 2009. 06. 27-ei.
  Ez egy két hátig működő, zs kategóriás középiskolás szintű blog. Köszönöm, hogy belinkkelte mert így érthető az egész. Három-öt jópofa meleg összedob valami oldalt, a poén jó, a videó ügyes, és ennyi. Két hétig működik.
  MÁSFÉL HÓNAPJA SEMMI.
  Erre ön ebből kerekít egy nagy cikket, mert a téma elég bulvár és figyelmefelkeltő... de miért is?
  Ha nem ír semmit, nincs semmi. Őné a hatalom.
  De hogy nagy a tábor és csatlakoztak stb. Egyszerű görbe tükör, ami lényegében csak egy újságírói döntés, hogy felfújjuk-e.
  Ez viszont öntől volt ügyes.
  Szerintem az egész egy semmi, nulla, és épp olyan értéktelen mint azok, akik ellen létrejött. Szánalmas.”
 • 194. flexsnake 2009. augusztus 07. 18:32
  „192. mindig a szomszéd sikoltozik nem akinek a háza ég. Ismered ezt a mondást?
  Mindenkinek joga van úgy élni ahogyan akar. Joga van felvonulni akkor is ha ő mondjuk húsvéti körmenetet tart.
  Az sérti a nem keresztény embereket, hát de ugye joguk van. Hol itt a probléma? Mennek egy kört, összemelegednek és nyugi van egy évig. Azt az egy napot ki lehet bírni.”
 • 193. flexsnake 2009. augusztus 07. 18:08
  „192. nem, őket még nem kapták rajta.”
 • 192. SP 2009. augusztus 07. 16:36
  „"""""A homofóbok mind látens homoszexuálisok """"""
  : ) : ) : ) : )

  meg aki becsületes, az mind látens csaló, :) :) :)”
 • 191. flexsnake 2009. augusztus 07. 16:18
  „moderálva off
  Költői kérdés volt, ne is válaszolj.
  A homofóbok mind látens homoszexuálisok”
 • 190. flexsnake 2009. augusztus 07. 16:14
  „moderálva off”
 • 189. flexsnake 2009. augusztus 07. 16:12
  „moderálva off”
 • 188. flexsnake 2009. augusztus 07. 16:10
  „moderálva off”
 • 187. antikos 2009. augusztus 07. 13:06
  „Nagyon sokat kellett dolgoznia a moderátornak:)))
  Egyre jobban azon veszem észre magam, hogy mérik a lakosság tűrőképességét. Arra kíváncsiak meddig mehetnek el. Előveszik a buzi, a zsidó, a cigány, stb kártyákat. Mi meg kajáljuk ezeket...

  Profi team van a melegek között, baromi sok lovéval. Mi csak nézünk, ahogy szaporodnak... Mert mi csak haldoklunk.
  Előbb vagy utóbb buzik fognak verni bennünket, mint kisebb(segget)...

  Érdekes látvány lehetne a jogvédők számára, amikor hajnalban a nagykörúton a kedvenc helyükről kirajzva egymás farkát húzva-vonva nyomulnak át. A román kamionosok legnagyobb örömére. Múlt héten majdnem tömegkarambolt okozva. Teljesen megdöbbentő, ha mi csinálnánk a nejemmel, akkor tuti egy komoly bünti...”
 • 186. KaszaOne 2009. augusztus 07. 12:43
  „moderálva”
 • 185. KaszaOne 2009. augusztus 07. 12:41
  „A magamutogató homárok azt szeretnék elérni, hogy természetesnek vegyük, hogy két azonos nemű ember csókolózik az utcán. Nem értik, hogy nem az a baj velük, hogy melegek, hanem az, hogy ezt minden áron mutogatni akarják. Egy kisgyereknek hogy magyarázod el, ha ilyet lát? A Saját gyermekeink védelméért, az egész közerkölcsért harcol a gárda, és a HVIM.
  Egy fiatal gyermeknél, egy ilyen szituáció észlelése komoly identitás zavart okozhat.
  Ezt elkerülendő, inkább bevitetem magam, de akkor sem hagyom, hogy ezek békésen vonulgassanak. Megdobáljuk őket, hogy érezzék, mi a társadalom alapvető véleménye. Sok emberrel beszéltem már erről, de pártállástól függetlenül, mindenki azt mondja, ez nem utcára való, ezt nem szabad a gyermekeknek látni.

  Szebb Jövőt!”
 • 184. Lúdasmatyi 2009. augusztus 07. 11:08
  „Gyönyörű lehet mikor két férfi vonaglik egymáson,de nőbe se lehet más!Szodoma és Gomora!!!!!”
 • 183. theseus 2009. augusztus 07. 10:33
  „Ez volt az első hozzászólásom, amelyet moderáltak (179). Szerintem ok nélkül, így elköszönök a fórumtól. A moderátor bizonyára nem ismeri az irónia fogalmát, nincs humorérzéke, ami sajnálatos. Ezek szerint a "melegeknek" szabad humorizálni, de velük nem szabad. Ez nem más, mint a szólásszabadság és általában a demokrácia megsértése.

  Egy záró észrevétel: lehet reklámozni a homoszexuálisokat, de az SZDSZ kampányának ez eredménye intő lehetne: a Jobbik támogatottságát megtöbbszörözték, magukat meg kikampányolták az EP-ből. Hasonló eredmény most is borítékolható, így a kérdés megint csak az, hogy mi a valódi cél. Netán a Jobbik reklámozása?”
 • 182. theseus 2009. augusztus 07. 10:07
  „Az egész kezdeményezés szánalmas, csak a sajár nyomorukon próbálnak szórakozni. Nagyon remélem, nem közpénzből, nem az adófizetők pénzén, miközben mindenhol elvonások vannak, és már a rákos betegeket sem tudják kezelni a kórházak.

  Az is kérdéses, hogy mi a céljuk: az emberek megbotránkoztatása, vagy szimpátizánsok szerzése? Gyanítom, hogy ezzel kevesebb hívet szereznek maguknak, mint ellenséget. Ha megcsúfolják a nemzeti jelképeket, azzal csak még jobban megutáltatják magukat a többséggel.”
201 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigányokra támadtak Verőcén

Bőrfejűek támadtak a verőcei cigányokra szerdán; a Magyar Sziget elnevezésű rendezvényre tartó,… Tovább olvasom