Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Melyik az évtized legjobb gyermekkönyve? Szavazzon!

Az utóbbi évtized legjobb gyermekeknek szóló, szépirodalmi jellegű könyveit keresi az Egyszervolt.hu gyermekkulturális honlap által kiírt Tíz év ötven gyermekkönyve című kezdeményezés, amelynek kapcsán péntektől a nagyközönség is szavazhat az interneten.
Az akció indulását a gyermekkönyvek nemzetközi világnapjára időzítették.

A VI. Gyermekirodalmi Fesztivál, az Egyszervolt.hu és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat közös kezdeményezésének célja, hogy az olvasók figyelmét felhívja az értéket hordozó, új magyar gyermekirodalomra - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Ennek érdekében a témában jártas szervezeteket, intézményeket és szerkesztőségeket kértek fel arra, hogy tegyenek ajánlást az utóbbi évtized során íródott és megjelent legjobb ötven alkotásra.

A felhívás nyomán kétszáz különböző kötetre, illetve sorozatra érkezett ajánlás, többek között Bella István, Lázár Ervin, Parti Nagy Lajos, Csukás István, Marék Veronika, Berg Judit, Böszörményi Gyula, Háy János, Kányádi Sándor, Lackfi János és Varró Dániel legkisebbeknek szóló könyveire.

Az így kialakult mezőnyből az olvasók a http://egyszervolt.hu/gyerekkonyv-szavazas2010 internetes oldalon választhatnak; a közönség által legjobbnak ítélt köteteket a szakmai szervezetek ajánlásai alapján kialakult top50-es listával együtt május 1-jén a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon hirdetik ki a budapesti Művészetek Palotájában.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2010. április 02. 20:54
    „A makói maceszgombócos ebéden bemutatott.”
  • 1. gróf 2010. április 02. 19:19
    „Cím: A barátságos harapófogó”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalmonellás tojáslé került a magyar piacra

Szalmonellával fertőzött, nagy mennyiségű tojáslé érkezett Olaszországból az utóbbi időben… Tovább olvasom