Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Mesterházy: fizet-e a Fidesz a Magyar Csapat elnevezés használatáért?

A "Magyar Csapat" kifejezésre nincs védjegyoltalom bejegyezve, ezért az bárhol és bármikor szabadon használható - közölte a MOB.

A "Magyar Csapat" kifejezésre nincs védjegyoltalom bejegyezve, ezért az bárhol és bármikor szabadon használható - közölte a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) szerdán.

Mesterházy Attila, az MSZP-elnöke szerdán nyílt levélben kérdezte Borkai Zsoltot, a MOB elnökét arról, hogy fizet-e a Fidesz a Magyar Csapat elnevezés használatáért.

A MOB úgy reagált: nem a Magyar Csapat kifejezés vagy elnevezés áll védjegyoltalom alatt, hanem a Magyar Csapat logója, amelyben szerepel az olimpiai ötkarika. A logó értelme valójában nem csupán magyar csapat, hanem az ötkarika megjelenése miatt "Magyar Olimpiai Csapat", mert a MOB kizárólag a Magyar Olimpiai Csapatra vonatkozóan rendelkezik felhatalmazással és jogkörökkel a MOB Alapszabálya és a NOB Charta szerint.

Tehát a "Magyar Csapat" kifejezésre nincs védjegyoltalom, az szabadon használható. "Ennek egyetlen korlátja, hogy az alkalmazott képi megjelenítésnek egyértelműen megkülönböztethetőnek kell lennie a védjegyoltalommal ellátott logótól" - írta a MOB.

Kiemelték továbbá, hogy "a Magyar Olimpiai Bizottság mint országos közfeladatokat ellátó köztestület, közhasznú civil szervezet, mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy a tevékenysége a pártoktól független, a napi politikától mentes legyen".

A magyar sportéletben vezető szerepet betöltő MOB, a sportot szerető magyar emberekkel együtt ezekben a napokban a XXII. Téli Olimpiai Játékokra, a Magyar Olimpiai Csapat minél eredményesebb szereplésére koncentrál - tették hozzá.

Korábban írtuk:

Nyílt levélben kérdezi Mesterházy Attila MSZP-elnök Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét arról, hogy fizet-e a kormánypárt a Magyar Csapat elnevezés használatáért.

A szocialista párt szerdai közleményben tudatta: tisztázni szeretnék, hogy a Fidesz milyen feltételekkel használja a Magyar Csapat megnevezést a kampányban.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala nyilvántartása szerint a Magyar Csapat kifejezés a MOB kezdeményezésére védjegyoltalom alatt áll, a Fidesz mégis így nevezi kampánycsapatát - írta Mesterházy Attila, arról érdeklődve, tett-e feljelentést az olimpiai bizottság iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

Az MSZP elnöke szerint Borkai Zsolt feljelentési kötelezettsége csak akkor nem áll fenn, ha a védjegyoltalom jogosultjaként engedélyt adott a védjegy használatára, a használó pedig ennek fejében díjat fizet.

Kötött-e szerződést a MOB a Fidesszel arról, hogy átengedi a Magyar Csapat megnevezés használatát? Ha igen, mikor és milyen feltételekkel? Fizet-e a Fidesz a Magyar Csapat elnevezés használatáért, és ha igen, mennyit? - tette fel a kérdéseket, a helyzet mielőbbi tisztázására és a közvélemény tájékoztatására kérve a fideszes parlamenti képviselőként is dolgozó Borkai Zsoltot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázzon! Egyre intenzívebben terjed az influenza

Az orvosok jelentései szerint február 10-16. között 22 ezer 400 beteget regisztráltak. Tovább olvasom