Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Mesterházy: mondjon le a médiatanács!

Az MSZP a médiatanács lemondását követeli március 15., a magyar sajtó napja alkalmából - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön eljuttatott közleményében.
"Nem véletlenül ezen a napon, hiszen a Klubrádió ügyében most hozott bírósági ítélet ellen a médiahatóság olyan etikátlan módon hadakozik, ami ismételten megerősíti azt a feltételezést, hogy központi utasítás hatására politikai döntést hozott a médiatestület a Klubrádió frekvenciájának odaítélésekor" - írta Mesterházy Attila, aki a médiatanács helyett egy új, paritásos alapon működő testület létrehozását követeli, "olyat, amely minden demokratikus berendezkedésű országtól elvárható". Véleménye szerint ha ez nem teljesül, akkor igazolást nyer az, hogy "nem csak sajtószabadság, demokrácia sincs Orbán Magyarországán".

Az MSZP elnök-frakcióvezetője hozzátette azt is: "a csak Fidesz-delegáltakból álló médiatanácsnak demokratikus országban nem lehet soha létjogosultsága". A politikus bírálja a médiatörvényt is, az ugyanis szerinte nem felel meg azoknak az etikai és jogi normáknak, amelyek biztosíthatják ma Magyarországon a sajtószabadságot, a tájékoztatás és a tájékozódás sokszínűségét, objektivitását.

"Éppen ezért mondjuk lassan két éve: Magyarországon nincs ma sajtószabadság" - írta Mesterházy Attila, hozzátéve, hogy "az újságírók a büntetéstől való félelem miatt kénytelenek öncenzúrához folyamodni, (...) a média hirdetései piacát politikai szimpátia alapján irányítják központilag".

Olvasóink írták

 • 4. Mozimasiniszta 2012. március 15. 22:00
  „Ha nincs sajtószabadság akkor mért látom nap mint nap a pofájukat valamely tv-ben ?
  hogyan fröcsögik az ország becsületesebb felének az arcába a szemenszedett hazugságaikat: ujságokban, rádiókban ? tudathasogatott elme állapotukban ráadásul azt hiszik hogy nem tudunk visszaemlékezni 2-8 vagy akár 40 évre ? vagy már bizonyára elfelejtettük ........... gyurcsány a kisz agit-prop osa volt ? ............lendvai banya aczél et jobbkezeként cenzorkodott ? ésatöbbi hosszú sorban ! ........házy meg ugyan annak a kutyának a kölke !
  (én pontoztam ki a cenzor helyett)”
 • 3. igazságkereső 2012. március 15. 20:40
  „Kárognak a varjak! Kiesett a sajt a szájukból, az abból a fészekaljból származó Mesterházy, Gyurcsány és velük "testvéri szövetségben" - szovjet mintára - egyesült LMP, szóval keserű a csokoládé, ugye gyerekek?! 2002-2010 között "megszopattátok" a magyar népet és most Ti siránkoztok? Nem jöttetek még rá arra,hogy hiteltelenné váltatok az ország pénzügyi és politikai tönkretétele miatt?!!Aljasságaitoknak is legyen már végre határa, ha még nem vettétek volna észre e határ túllépését!!”
 • 2. kontrapista 2012. március 15. 14:55
  „Lehet így is : Médiatanács : mondjon le a Mesterházy !”
 • 1. kopkop 2012. március 15. 14:39
  „Mondjon le, mert Mesterházy így akarja! Olyan hiteltelen a szöveg, mint annak idején Torgyán megnyilvánulása. Nincs ész mögötte, csak a hatalom megszerzése!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek a lengyel szimpatizánsok Budapestre - galériával

A lengyel szimpatizánsok vasúti szerelvénye a varsói központi pályaudvarról indult. Tovább olvasom