Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Mézes-diós az Év fagylaltja

Egy mézes-diós hecsedlifagylalt érdemelte ki az Év fagylaltja 2014 címet Soltvadkerten, ahol hétfőn több mint ötven fagylalt közül választotta ki a győztest a zsűri.
Egy mézes-diós hecsedlifagylalt érdemelte ki az Év fagylaltja 2014 címet
Soltvadkerten, ahol hétfőn több mint ötven fagylalt közül
választotta ki a győztest a zsűri.  

A győztes fagylaltkülönlegességet a budapesti Frer Cukrászda társtulajdonosa, Erdélyi Balázs alkotta. A hagyományokat és az újító szellemet harmonikusan ötvöző mézes-diós hecsedlifagylalt a kézműves, szabadon választott kategóriában nemcsak a szakmai zsűri, hanem a közönség szerint is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést
és ezzel a nagydíjat. 

A kategória első alkalommal odaítélt nívódíját a szegedi A Cappella Cukrászda és Kávéház kapta.

Pataki János, a hazai cukrász ipartestület, valamint a Cukrász-,
Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetsége elnöke a helyszínen
az MTI-nek elmondta: az idei 56 fagylalt 28 cukrász munkáját és
kreativitását dicséri. A közönséget és a szakmát egyaránt képviselő
zsűri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozta
meg döntését.

Az indulók kötelező feladata túrófagylalt készítése volt gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál annyi volt a megkötés, hogy lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek.

A trendekről Pataki János elmondta: minden eddiginél több volt a
tavalyi győztes vörösboros málnához hasonló, összetett ízvilágú
fagylalt.

Korábban írtuk:

A megmérettetés részleteiről Pataki János, a hazai cukrász ipartestület, valamint a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetségének elnöke a helyszínen elmondta: az idei 56 fagylalt
28 cukrász nevéhez fűződik. A közönséget és a szakmát egyaránt képviselő zsűri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozza meg döntését gyártói és kézműves kategóriában.

Az elnök arról is beszélt, hogy az indulók kötelező feladata ezúttal egy túrófagylalt elkészítése volt gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál annyi a megkötés, hogy azok lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek.

Év fagylaltja: több mint ötven féle fagyi versenyez. MTI Fotó: Bugány János

A trendekről elmondta: a bírálatra érkezett különlegességek között egyre több a tavalyi győztes vörösboros málnához hasonló, összetett
ízvilágú kreáció.

Az idei kiírás újdonságairól elmondta: a Magyarország tortája versenyt most először a fagylaltok seregszemléjétől eltérő időpontban és másik helyszínen június 16-án Budapesten rendezik.

Emellett terveik között szerepel egy háromnapos fagylaltfesztivál megrendezése, a kifejezetten a nagyközönségnek szánt programot várhatóan jövő tavasszal a budapesti Syma csarnokban
tartják majd, míg az Év fagylaltja választás megmarad elsősorban a szakma ünnepének és vetélkedésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőséges csapadék hullott májusban

A sokévi átlaghoz képest több mint fél Celsius-fokkal hűvösebb és némileg szelesebb is volt az idei… Tovább olvasom