Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Meztelenkedő botrányhős az MDF új frakciótagja

Két nap haldoklás után újraéledt a megfogyatkozott MDF frakció, köszönhetően egy igazi botrányhősnek, Lengyel Zoltán (48) egykori fideszes honatyának, aki hétfőn belépett a fórumosok közé.
Lengyel Zoltán csatlakozik az MDF frakcióhoz, ezzel az MDF-nek sikerült biztosítania a frakció megmaradásához szükséges létszámot. Lengyel Zoltán az MDF képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese lesz. A politikus Fidesz-KDNP-s képviselőként, egyéni mandátumot szerzett a 2006-os országgyűlési választáson, majd tavaly augusztustól független képviselő lett, egy hónappal ezelőtt pedig bejelentette, hogy kisgazda színekben folytatja a parlamenti munkát.

– Frakcióvezető-helyettesi pozíciót kap, és agrárügyekben az MDF vezérszónoka lesz – mondta Herényi Károly frakcióvezető. A párt két hete a lehallgatási botrány egyik főszereplőjévé avanzsált Almássy Kornélnak mutatott ajtót, múlt héten pedig Vas János képviselőjük, a Tisztelet Társasága tagja állt fel. A frakció létszáma 9 fősre apadt, márpedig 10 fő alatt nem működhet képviselőcsoport: ezzel 100 milliós támogatástól, felszólalási időkerettől esett volna el az MDF.

Új helyén. Boross Péter exkormányfő mellé ült Lengyel (jobbra) Fotó: Veres Viktor
Lengyel Zoltán (jobbra) új helyén: Boross Péter exkormányfő mellett
Fotó: Veres Viktor

Lengyel neve tavaly került a címlapokra: július 8-án fürdőnadrágban autózott, a vád szerint a rendőrökre támadt. Ezután az internetre bizarr felvételek kerültek fel róla, nem sokkal később távozott a Fideszből.

Lengyel Zoltán pénteken még úgy nyilatkozott: nem keresték meg az MDF-től, de ha megkeresnék, akkor sem ülne be az MDF frakciójába.

Az MDF-frakció új tagja jelenleg büntetőeljárás alatt áll: a képviselővel szemben hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, miután Lengyel Zoltán mentelmi jogát a legfőbb ügyészi indítványra tavaly október 15-én felfüggesztette az Országgyűlés. Futó Barnabás, a képviselő ügyvédje hétfőn azt mondta, hogy a vádemelés megtörtént, az ügy a Budai Központi Kerületi Bíróságra került, de tárgyalási határnapot még nem tűztek ki.

Az ügy előzménye, hogy 2007. július 8-án éjjel Budapesten, az I. kerületben a rendőrök leállítottak egy kocsit, amelyet Lengyel Zoltán vezetett. A képviselőnél nem voltak iratok, csak egy országgyűlési képviselőknek szóló parkolási engedélyt mutatott fel, személyi adatainak közlésétől viszont elzárkózott azzal, hogy ha ezeket közli, akkor le kellene mondania mentelmi jogáról. Az akkor még fideszes politikus az élettársát hívta fel telefonon és kérte, hogy vigye utána az iratait. A telefonbeszélgetés során a politikus az intézkedő rendőrökre - általuk jól hallhatóan - súlyosan sértő jelzőt használt. A váltásparancsnok kérdésére, miszerint ezeket a sértő jelzőket rájuk értette-e, Lengyel Zoltán igennel válaszolt és tegező hangnemben megismételte a sértéseket.

Ekkor a váltásparancsnok közölte Lengyel Zoltánnal, hogy azonosítása miatt előállítják. A politikus megpróbálta elhagyni a helyszínt, a rendőrök testi kényszert alkalmaztak ezért vele szemben, eközben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A dulakodást követően a politikust a rendőrök kihúzták az autójából és megbilincselve az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték.

A rendőrökkel történt incidenst követően olyan meztelen fényképek jelentek meg a sajtóban, amelyek állítólag a képviselőt ábrázolták. Lengyel Zoltán azt helyezte kilátásba, hogy a képmásával való visszaélés miatt indít személyiségi jogi pert azok ellen a médiumok ellen, amelyek közzétettek ezt a képsorozatot. Ügyvédje szerint a képeket összemontírozták.

Lengyel ügyvédje szerint manipulált a fotó
Lengyel ügyvédje szerint manipulált a fotó

Az ellenzéki politikus tavaly augusztus 15-én bejelentette, hogy saját elhatározásából kilép a Fidesz-frakcióból és függetlenként folytatja munkáját. Döntését azzal magyarázta: nem akarja, hogy az őt ért támadássorozat, a lejárató kampány kárt okozzon a képviselőcsoportnak.

Tavaly októberben függesztették fel az akkor már független Lengyel Zoltán mentelmi jogát, idén februárban pedig a Központi Nyomozó Főügyészség vádemelést javasolt a politikus ellen.

A politikus szeptember 12-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Független Kisgazda Nemzeti Egységpártot kívánja képviselni az Országgyűlésben, és erről levélben is tájékoztatta Szili Katalin házelnököt.

Lengyel Zoltán legutóbb a múlt héten került a figyelem középpontjába, amikor a Fidesz azt kérte, hogy a független képviselő a költségvetési bizottság helyett a jövőben az ifjúsági bizottságban dolgozzon, és helyét a költségvetési bizottságban egy fideszes képviselő vegye át. Szili Katalin azt mondta: ha Lengyel Zoltán hétfőig reagál az ajánlatra és azt elfogadja, akkor erről aznap dönthet az Országgyűlés. Lengyel Zoltán ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy levélben tájékoztatta a házelnököt: továbbra is a költségvetési bizottságban szeretne dolgozni.

Lengyel Zoltán a 2006-os országgyűlési választásokon Fejér megye 6. számú választókerületéből (Sárbogárd) jutott be a parlamentbe a Fidesz színeiben.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. kárörvendő 2008. október 16. 18:50
  „Sajnálom az MDF-et.Úgy látni elkezdődött itt is a politikai züllés.
  A fiatal utánpótlás nem kap lehetőséget, mert az öregek vigyázzák beosztásukat és a megkaparintott bársony székeket.
  Inkább egy szélhámost fizettek meg jól, hogy meglegyen a l0 fő.
  Vajon a frakcióhelyettesi helyen kívül mennyit kaphatot ez az ember?
  Elkezdődött az MDF szétesése. Az utánpótlás nélküli politizálás bizony nem konsruktív. Előbb-utóbb az öregekenek engedniük kell.CSAK NE LEGYEN KÉSŐ!!!”
 • 50. Lemba 2008. október 14. 20:54
  „Talan nem egy magyar politikus ez az alkoholista segfej?”
 • 49. dodó 2008. október 14. 20:24
  „Zsák a foltját...”
 • 48. hekaté 2008. október 14. 19:11
  „Orbit! Gondolod, hogy a Viszkisből is lehet még képviselő?”
 • 47. Bill42 2008. október 14. 18:55
  „Azért ez nem semmi!
  Ez a Párt /?/ a tisztakezek és a normális magyarországért pártja.
  Ezeknél nincs erkölcs és nincs semmi.Régebben Tiszteltem a kalapos puccos asszonyt de elegen lett belőle amikor a komcsik segnyalója lett.
  Igaz,kénytelen volt, hisz a fiacskáját ezek a bolsik hozták ki a drogos gyerekét a koterból Ameikába. Eladta a lelkét és aki eladja az a továbbiakba mindenre hajlandó.”
 • 46. tisztahiszti 2008. október 14. 18:20
  „Korkép a Magyar elitről. Nem kell ezen csodálkozni százával vannak ott bent az ilyenek. ismét mondom akik olyan viszonyt hoznak létre, hogy űzik az adócsalást és fel is mentik miatta magukat(szála nélküli elszámolás bűntette) mit lehet tőlük várni meztelenre vetkőznek, hogy minél hamarabb kitudjanak velünk ba...ni.
  Fontos egyik kutya másik eb. És mind holló.”
 • 45. orbit 2008. október 14. 17:24
  „hekaté!
  Magad látod! Egy előző hozzászólásomban feltettem azt a költői kérdést, hogy van-e ennél lejjebb? Félek hogy igen...”
 • 44. LukSzusz 2008. október 14. 16:54
  „Ez a krapek jó lenne a Ti Botkátoknak,lehet hogy a képével alszik a Lacikátok.”
 • 43. Alf 2008. október 14. 15:47
  „Tőlünk nyugatra, a büdös nagy kapitalizmusban az a minimum, hogy azonnali hatállyal lemond az Illető.......
  Erről a L.Z.ról sok mindent, ennél többet is el tudok képzelni.
  És nálunk......? Várhatjuk és cseszhetjük......”
 • 42. hekaté 2008. október 14. 15:04
  „Egy naív kérdés: Vajon az MDF-t nem érdekli, hogy az embereknek mi a véleményük erről? Engem például zavarna, hogy mit gondolnak rólam, ha ilyen emberrel szóba állnék.”
 • 41. Fejér megye 2008. október 14. 14:04
  „Bocs 2008 szeptember...”
 • 40. Fejér megye 2008. október 14. 14:03
  „A lényeg a következő:

  1. Az Országgyűlés feloszlatására 2006 szeptemberében MDF által beadott indítványra Lengyel Zoltánnal nemmel szavazott(tehát MSZP,SZDSZ mellett,MDF ellen).
  2. Nem ment el az Országgyűlés Adó és Költségvetési Bizottság ülésére és így segítette,az MSZP tervezetének elfogadását(ha részt vett volna és szavaz a jobboldal javára,akkor nem ment volna át a tervezet - igaz az is,hogy tegnap visszavonták a tervezetet a gazdasági helyzet miatt).
  3.Beül egy Országgyűlésen kívüli kisgazda pártba...ki kérte rá?
  4.Pénteken azt nyilatkozta,hogy nem lép be az MDF-be,mert meg sem keresték és nem lenne etikus...hétfőre meg már tag
  5.Persze pénzt (plusszt) nem kap érte,csak frakcivezető-helyettes lesz,ez ugye pénz,Borossal villoghat és ő jelenik meg mint a párt egyik erős embere...legalábbis ezeket ígérték neki.

  +veri magát egy parlamenti parkolókártyával fürdőgatyában és még neki áll feljebb,gondolom Feri és Ibi megígérte neki,hogy ha okos leszel,akkor az ügyedet is elsikáljuk...

  Azzal senki nem törődik a nagypolitikában,hogy egyéni képviselőként került be,nem listán és elvileg képviselni kellene a választókörzetének érdekeit.
  Jelzem,Fejér megyében lakom,erre a görényre szavaztam 2006-ban.De ha szembejön velem az utcán egyszerűen leköpöm!!!

  Ha esetleg valakit érdekel egyéni körzetének véleménye (3.oldal):
  http://www.freeweb.hu/bogardesvideke/lapok/2008-09-18.pdf”
 • 39. göndörke 2008. október 14. 13:41
  „37-es goromba:

  nem mindegy, hogy kire-mire-miért szavazott? attól a lényeglátása még nem olyan homályos, mint a tiéd. :)”
 • 38. goromba 2008. október 14. 12:52
  „Persze van még egy lehetőség, buktácska!
  Ön szélsőjobbos, ahhoz viszont nem eléggé őszinte.”
 • 37. goromba 2008. október 14. 12:51
  „35-ös buktácska!
  Hogy Ön mennyire aggódik a fideszért? Szinte már megható.
  De azért, ugye, az MSZP-re, vagy az SZDSZ-re szavazott?
  Ha igen, akkor inkább a saját pártjáért "aggódjon", és annak vezérének pszichéjével foglalkozzon, mert azt kell hinnem, hogy ön csak egy egyszerű képmutató.”
 • 36. 4 2008. október 14. 12:37
  „Még több ilyen politikust a parlamentbe, hogy ne csak az EU. hanem az egész világ röhögjön rajtunk. Tényleg nincs semmi önkritika bennük. Ma-holnap az lesz már az újságokban, hogy hogyan tömik a hátsójukat.”
 • 35. buktacska 2008. október 14. 12:36
  „31-nek üzenem, hogy tökéletesen igaza van.
  A Fidesz vezérének barom bolitikája folytatódik.A kisgazdákkal röhögve nyertek volna, meg az MDF-el, ha nem akarták volna őket leszalámizni.Dávid Ibolyának elege volt akkor , amikor Orbánnal egy kormányba volt. El tudom képzelni ezt az agressziv ördög Orbánt. Előbb -utobb mindenki menekül mellőle. .A Fidesz el fog bukni, mert Orbán még nem jött rá, hogy Ő nem ember feletti. Le kéne ereszkednie a parlament szintjére.Egyébként Orbán teszi fel a listára az embereket. Évekig jó volt nekik ez a sztriptizember, kár volt kirugni.De Für Tomi sem jobb ennél.Az MDF-jól járt, a Fidesz hibájából.Hibát -hibára halmoznak.Bukta lesz ebből megint.”
 • 34. CSJ 2008. október 14. 12:26
  „Hiába, a PÉNZ, a HATALOM nagy úr. A politikusok mindent megtesznek érte, hogy ne kelljen megválni egyiktől sem. Boros Péter tényleg jobb padtársat érdemelne.”
 • 33. igazságos 2008. október 14. 12:23
  „perszeeeeeeeeee manipulált kép . fasznak kell hazudozni!”
 • 32. válság, igen erkölcsi! 2008. október 14. 12:09
  „Nem árulta el az MSZP a Magyar Nemzet kérdésére, hogy mennyibe került az a fejedelmi ebéd, amelyet a szocialisták rendkívüli, a miniszterelnök megszorító terveire rábólintó kongresszusán szolgáltak fel.  A begyűrűző válságról tanácskozó kormánypártiak legalább 10 fogás közül választhattak, többek között libamájjal töltött borjú, lazac és rókagomba szerepelt az étlapon.

  A napilapnak a lakoma árát firtató kérdésére az MSZP sajtóosztálya azt a választ adta, hogy nem áll módjukban válaszolni, a költségeket a párt fedezte.

  A kongresszusra egyébként a körülbelül 500 küldöttön kívül még 300 párttagot is meghívtak, tehát legalább 800 személyt kellett etetni a rendezvényen.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László nem lesz ott a nemzeti csúcson

Sólyom László nem megy el a szombati nemzeti csúcsra. A köztársasági elnök vasárnap óta tartózkodik Jordániában. Az államfő nehezményezi, hogy a meghívottak a médiából szereztek tudomást a miniszterelnök válságkezelő tervéről. Tovább olvasom