Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Mindkét Magyar Gárda megemlékezést tart ma Olaszliszkán

Mindkét Magyar Gárda, az eredeti és a kiszakadt is megemlékezést tart szombaton este Olaszliszkán, ahol 2006. október 15-én halálra vertek egy tiszavasvári tanárt. A rendőrség nagy erőkkel készül.
A Dósa István exkapitányt támogató "kiszakadt" gárda kezdeményezte, hogy az Olaszliszkán két éve meggyilkolt Szögi Lajos halálának napja legyen a cigánybűnözés áldozatainak emléknapja. Az "eredeti" gárda a Jobbikot és a Magyar Gárda Egyesületet (MGE) támogatja.

A rendőrség felkészült, azt ígéri: megvédi a romákat az esetleges támadásoktól. A helyi cigány önkormányzat vezetője személyesen keresi fel a roma családokat, arra kérve őket: maradjanak otthon az évfordulón.

Szögi Lajos tanárt tavaly október 15-én ölték meg Olaszliszkán, miután autójával elsodort egy kislányt. Bár a gyereknek nem esett komolyabb baja, hozzátartozói rátámadtak a sofőrre, és annak két kislánya szeme láttára halálra verték.

Az olaszliszkai ügyben tavaly októberben lezárult a nyomozás, a rendőrség vádemelési javaslattal küldte meg az ügy több ezer oldalnyi iratanyagát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészségnek.

Olvasóink írták

 • 9. flexsnake 2008. október 20. 11:51
  „De most meg a 82éves Rostást halálra gázolták!Csodálkozom hogy miért nincs fent még a hír!Vagy már így sem szabad cigányozni?”
 • 8. flexsnake 2008. október 19. 14:32
  „o, figyeld majd meg mi lesz ha az ideges magyarok kissé agreszívabban lépnek majd fel a cigókkal szemben.A vezetés majd kiáll a cigók mellett aztán rájön hogy életveszélybe került mert mi többen vagyunk.Na akkor megy majd a forradalom.A 23-ai tüntetőknek inkább cigányputrikat kellett volna lerohanniuk.
  A gárda lófaszt sem csinál, nyugodtan felszámolhatná a cigánybünözést, lerohanná a cigányokat és kivégezhetné öket.Ehhelyett menetelgetnek, és röhög rajtuk mindenki.”
 • 7. azul 2008. október 18. 21:11
  „Már megint egy ocsmány néphülyítés! Hányszor támadta meg a Gárda a cigányokat?! Egyszer sem, csak tudtukra adja,hogy lassan betelik a pohár, jó lesz ha összébb húzzák magukat! Ez egyébként állami feladat lenne! A nagyszerű rendőrségünk meg miért alkalmazkettős mércét? Galgagyörkön miért nem védte a cigányhorda által veszélyeztetetteket, miért a Gárdának kellet ott megjelenni ,hogy egyáltalán életben maradjanak?!”
 • 6. mrtic 2008. október 18. 16:57
  „kicsoda ecsém? A lúzer magyarok? Ne röhögtess már magyarországon kivül mindenütt kordában vannak tartva a cígók, csak az az a hely ahol szórakozhatnak, a töriről meg annyit csak nézd meg az elmúlt 500 évben a szopott f@sz melyik oldalán volt a magyar? Az eltüntnek nyilvánítva is főleg csak ti vagytok és mindig akkor szívatják hülyére a depis magyarokat amikor a legnagyobb a szájuk! "majd megnézheted mi lessz itt pár év mulva" szarságokból elég nem fárasztó,hogy már ezzel etetnek titeket évtizedek óta?amikor éppen nem egy bányató fenekére süpped egy nagyonokos?Az sem véletlen mi,hogy a börtönben a magyarok 90%a vagy csicska vagy köcsög!A tettekről meg inkább semmit harcos hazafias papírhuszárok de vigyázzatok mert megint vesztetek, ahogy eddig is mindig..obs...:-DD”
 • 5. flexsnake 2008. október 18. 16:31
  „Vicc hogy a rendőrség igéri megvédi a cigányokat :D Kitől bakker?Maguktól a cigányoktól?
  Te nemmagyar ne nagyon kapálózz mert könnyen leszedik az arcod és egy bányató fenekén fogsz feküdni eltüntnek nyilvánítva...
  A gárda egy gusztustalan szar egy látszat utálom és remélem feloszlatják de a cigókat még jobban utálom.
  Lehet kellene egy törvény ha valaki levadászik egy cigót az kapna pénzt érte.Megoldódna a probléma mikor maradna úgy 100 azok elvolnának a rezervátumban, kis táblát a ketrecük elé hogy milyen állatfaj és akkor emelhetjük a poharaink hogy szegénykék éppen most kihalásra vannak itélve.
  Összefogásról annyit hogy majd megnézheted mi lessz itt pár év mulva :) A jelek már elég egyértelműek, nem mi magyarok fogunk itthjon rettegni hanem ti hogy reggel felkeltek-e még.Szerintem egyre kevesebben fognak felébredni...”
 • 4. kiri01 2008. október 18. 10:42
  „nemmagyar
  Tudod az utóbbi 1000 év alatt elég sok sikeres szerveződés jött itt létre. Had ne soroljam őket fel, nincs itt annyi hely. Sajnos valóban van széthúzás, de hol nincs a világban.
  Remélem, hogy pont ez a sötét jelen fogja összekovácsolni a jobb érzésű embereket.”
 • 3. nemmagyar 2008. október 18. 09:59
  „kirikém, a származásom nem választhattam igy az első kijelentésedre pontosan tudod a választ, a szánalmas pedig minden olyan aminek fémjele magyar! Bármilyen magyar szerveződés az első pillanatól kezdve széthullik,mert az őt alkotó magyar emberek semmilyen összefogásra sem képesek ergo semmilyen érdekegyesítésre nem hajlandó ergo saját maga alatt vágja a fát ergo a gárdából is már kettő van és egymásra szervezik a találkozókat bárhol ahol magyarok élnek ergo ez a szánalmas te meg nevetséges :-))”
 • 2. kiri01 2008. október 18. 08:30
  „1.-es
  Te meg annyira nem vagy magyar, ellenben valósszínűleg szánalmas vagy.

  Még valami:
  "A rendőrség felkészült, azt ígéri: megvédi a romákat az esetleges támadásoktól."

  Olyat még nem hallottam, hogy azt írták volna: A rendőrség megvédi a magyar állampolgárokat a zaklató cigóktól.”
 • 1. ANNYIRA MAGYAR, ANNYIRA SZÁNALMAS 2008. október 18. 08:23
  „:-DD Mindkét magyar gárda!?!?!?!? Ez annyira magyaros,hogy le sem tagadhatnátok a származásotokat :-DD ...ez annyira magyaros!!!! Innentől kezdve az ilyen gárdistás hozzászólók ne is magyarázzanak egy szót se,vagy ha égni akarnak mint a rejsztááááág csak nyugodtan....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre vízummentesen utazhatunk Amerikába

George W. Bush ünnepélyesen bejelentette, hogy újabb hét ország – köztük Magyarország –… Tovább olvasom