Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Minicity nyílik Budapesten - galéria

Autószerelő műhely, fogorvosi rendelő, laboratórium és fodrászat is várja a gyerekeket szombattól a Nyugati téren, a volt Skála Metró épületében kialakított Mini City elnevezésű kreatív gyerekvárosban Budapesten.
A 3-12 éves korosztálynak szóló kiállításon a gyerekek kipróbálhatják magukat a nagyok világában: egyebek mellett kezelhetik a mérleget és a pénztárgépet, virágcsokrot köthetnek, "használhatnak" különféle műszereket, szobafestőként mázolhatnak és akár tetőt is építhetnek - derült ki a kreatív gyerekvárosról csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

A vállalkozó kedvűek a tévé stúdióban híreket mondhatnak, megszerelhetik az autót, vagy éppen fogászati "beavatkozást" végezhetnek gyanútlan társukon. A hajstúdióban fodrászosat játszhatnak, a filmszínházban diafilmeket nézhetnek, a "sztárszínpadon" pedig karaokézhatnak és videoklipet forgathatnak, amelyet hazavihetnek DVD-n. A KRESZ-parkban lehetőségük nyílik arra is, hogy elsajátítsák a közlekedési szabályokat, melyeket gyalogosan vagy mini motorokra ülve gyakorolhatnak.

Az egyes kiállítóterek eszközei között animátorok segítenek eligazodni, és egyben felügyelik a "játékos munkát". Az 1-3 év közötti kicsik a számukra kialakított babaszobában szülői felügyelettel tölthetik az időt.

Az MTI felvételei.
A gyerekek a méretben rájuk szabott környezetben játékosan bár, de valóban felnőttes munkákat végezhetnek - mondta Máté Xénia, a kiállítást megalkotó Prime Exhibition ügyvezetője korábban az MTI-nek. Tájékoztatása szerint olyan családi programot kínálnak, melyben az aktív szülők is részt vehetnek.

A beruházás 100 millió forint nagyságrendű, a költségek jelentős hányadát az egyes szakmákat bemutató szponzorok állják. A szervezők azzal számolnak, hogy a kiállítás egyéves időtartama alatt 150-200 ezren látogatnak el a Mini City-be. A gyerekjegy 2500 forint, a kísérőjegy 500 forint, a családi jegy két felnőtt és két gyerek részére 5000 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem borul sötétségbe Esztergom

Az esztergomi közvilágítást szolgáltató TIVI Kft. a képviselő-testület Fidesz-frakciójának… Tovább olvasom