Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Miniszterelnökség: az RTL Klub bosszúhadjáratot indít a kormány ellen

A reklámpiac más szereplői is kifizetik a reklámadót, mégsem indítanak bosszúhadjáratot - fogalmazott a Miniszterelnökség.
A kormány helyteleníti, hogy az RTL Klub "bosszúhadjáratot indít" amiatt, hogy Magyarországon is adót kell fizetnie - közölte a Miniszterelnökség pénteken.

Hozzátették: "az pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a kormánytagok családtagjain, mint például a miniszterelnök édesapján akar bosszút állni ezért".

Magyarországon a kisvállalkozások is fizetnek adót; "teljesen természetes", hogy egy sokmilliárdos árbevételű cégnek, mint az RTL Klubnak is adót kell fizetnie, ugyanúgy, mint másoknak, ki kell venniük a részüket a közteherviselésből. "A reklámpiac más szereplői is kifizetik a reklámadót, mégsem indítanak bosszúhadjáratot" - fogalmazott a Miniszterelnökség.

Az RTL Klub péntek esti Híradójában az egyik hírblokk arról szólt, hogy a miniszterelnök édesapjának vagyonosodását vizsgálná a Demokratikus Koalíció. Elhangzott: "idősebb Orbán Győző bányászati cége a válság kitörése óta nagyjából 1 milliárd forint osztalékot fizetett ki tulajdonosainak a legfrissebb cégközlöny szerint".

Az Országgyűlés által szerdán elfogadott jogszabály értelmében a reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után adót kell fizetnie a jövőben a médiavállalkozásoknak, kiadóknak, a szabadtéri reklámhordozók hasznosítóinak, az internetes reklámok közlőinek. A jogszabály különböző adósávokban határozza meg a reklámbevételek adóját: félmilliárd forintos árbevételig 0 százalékos, 20 milliárd forint felett azonban már 40 százalékos adót kell fizetni.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója csütörtökön az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nincs döntés a budapesti fejlesztésekről

A kormánynak nincs olyan szándéka, hogy Tarlós Istvánnak kellemetlen perceket okozzon - mondta Csepreghy Nándor. Tovább olvasom