Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

MMS-ben lehet graffitit bejelenteni

Rövidesen MMS-ben tehet bejelentést bárki, ha graffitit talál Budapesten és a képet a rendőrség feljelentésként fogja kezelni - jelentette be a Társasházi Közös Képviselők Fóruma előtt sajtótájékoztatón Bojár Iván András, a Fővárosi Önkormányzat arculat-tanácsnoka.
Az MMS szolgáltatásban mindhárom mobiltelefon-társaság részt vesz, és ugyanazt a számot bocsátja rendelkezésre.

Bojár Iván András azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor indul a szolgáltatás. Jelenleg még tárgyalnak a mobilcégekkel a részletekről. A főváros azt szeretné, ha ingyenes lenne az MMS-es graffiti bejelentés, bár azzal is tisztában vannak, hogy valami díjra szükség lehet, máskülönben sokan küldenének szórakozásból mindenféle fényképet - mondta a tanácsnok.

Bojár Iván András azt nem tudta megmondani, eddig hány falfirkálót ítéltek el a bíróságok. Minden esetre a mostanában elkapott egyik társaságban volt olyan, aki 157 graffitit vallott be. Az MMS-es rendszernek szeretnék megnyerni a társasházi közös képviselőket.

A Közös Képviselők Fórumán az önkormányzat főtanácsosa, Kozlovszky Zsuzsa elmondta, hogy eddig 26 ezer pályázat érkezett panelfelújítási programban, 4,4 milliárd forint támogatást igényelve. A budapesti panelrehabilitációban csak teljes társaságok vehetnek részt. Az átlagos támogatási igény jelentősen megnőtt, 200 ezerről 310 ezer forintra. A pályázatok elbírálását jelentősen lassítja, hogy alig 1-2 százalékukat töltik ki helyesen, a többit valamilyen hiba miatt vissza kell küldeni.

Jövő január 1-től nem emelkedik a távhő szolgáltatás alapdíja - jelentette be Kovács Lajos, a FŐTÁV vezérigazgatója. A FŐTÁV Zrt. kemény tárgyalásokat folytat az erőművekkel, elsősorban a Budapesti Erőművel, kedvezőbb árak elérése érdekében - mondta Kovács Lajos. Mint fogalmazott, az erőműveknek is meg kell érteniük, hogy a hosszú távú hővásárlási szerződés ellenére nekik is áldozatot kell hozniuk a jelenlegi gazdasági helyzetben. Kovács Lajos elmondta, hogy azokban a társasházakban, amelyekben vállalják a radiátorok egyedi szabályozásának megteremtését, 2008. január 1-ig visszamenőleg 10 százalék kedvezményt adnak a távhő alapdíjából. Az úgynevezett ÖKO-program támogatási arányát 50 százalékra, de legfeljebb 77 ezer forintra növelték, és kitolták a beadási határidőt is jövő év június végéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ-t meglepte Gyurcsány Ferenc kijelentése

Az SZDSZ meglepődve áll Gyurcsány Ferenc hétfői kijelentése előtt, miszerint a költségvetés… Tovább olvasom