Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Molnár Csaba vitára hívta Jávort

DK alelnöke akár a 2010 előtti baloldali kormányok tevékenységéről, akár az esetleges ellenzéki együttműködésről kész beszélgetni.
Vitára hívta Jávor Benedeket, az LMP frakcióvezetőjét Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, jelezve: akár a 2010 előtti baloldali kormányok tevékenységéről, akár az esetleges ellenzéki együttműködésről kész beszélgetni.

A politikus az MTI-nek szombaton küldött nyílt levelében azt írta: ha az LMP-nek "komoly és bizonyítható" kifogásai vannak a baloldali kormányok demokratikus elkötelezettségét és törvényes működését illetően, akkor ezt érdemes megvitatni.

A DK alelnöke felidézte, Gyurcsány Ferenc pártelnök a közelmúltban azt javasolta: ha a 2010 előtti baloldali kormányok politikája az oka annak, hogy az LMP vezetése elutasítja a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését, a két párt szakértői megbeszéléseken, a háttérben tisztázza a vitás kérdéseket.

Erre Jávor Benedek úgy válaszolt, a Gyurcsány-kormány normasértéseinek fontos szerepük volt abban, hogy a demokrácia intézményrendszerét most "szétverhették", ezért sem érzik úgy, hogy feladatuk lenne a DK-val együttműködni. Az LMP frakcióvezetője hozzátette, nem látja értelmét zártkörű eszmecseréknek, és azt indítványozta, hogy a múlttal való "szembenézést" a nyilvánosság előtt folytassák.

Ennek a felhívásnak szeretne a DK eleget tenni - tudatta Molnár Csaba, hozzáfűzve, hogy kettőjük vitája "minden bizonnyal alkalmas lehet a bennünket elválasztó ügyek megbeszélésére". Jelezte, akár nyilvános rendezvényen, akár egy televízió stúdiójában kész vitatkozni Jávor Benedekkel, mind a múltról, mind az esetleges ellenzéki együttműködésről.

Olvasóink írták

  • 3. kopkop 2012. február 25. 14:34
    „Legnagyobb probléma, hogy "mellébeszél".”
  • 2. újratöltve 2012. február 25. 14:11
    „1. igazságkereső 2012.02.25. 11:55... Mondjuk tanulhatna Schmitt Palitól, ugye??”
  • 1. igazságkereső 2012. február 25. 11:55
    „Molnár Csabának először meg kellene tanulnia a szép magyar beszédet, hangsúlyozást, majd utána vitára hívhat bárkit! De a jelenlegi artikulációja inkább hasonlít egy mentálisan zavart ember hanglejtésére, beszédére, tehát először ezen javítson,mert ha körülnéz, magát vezető politikusnak tartó ember azért a szép magyar beszéd kívánalmainak megfelelően beszél!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: Nem törvényes és nem fair

A kormányfő illegálisnak nevezte a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a FAZ-nak. Tovább olvasom