Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Mosonyi György távozik a Mol éléről

Távozik Mosonyi György 2011. április 30-án a Mol Nyrt. vezérigazgatói pozíciójáról, lemond igazgatósági tisztségéről, és a vállalat operatív irányításában nem vesz részt a jövőben - közölte az olajvállalat pénteken a tőzsde honlapján.
A Mol új vezérigazgatója május 1-jétől Molnár József jelenlegi pénzügyi vezérigazgató-helyettes lesz.

A Mol felügyelőbizottságának elnöke, Kupa Mihály szintén lemondott tagságáról április 30-i hatállyal.

Új felügyelőbizottsági tagnak Mosonyi Györgyöt javasolja az igazgatóság, az igazgatóság új tagjának pedig Világi Oszkárt, aki a Slovnaft vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke, továbbá a Mol ügyvezető testületének tagja. Az új tagokat a Mol április 28-ra összehívott közgyűlése választja meg.

A Mol további szervezeti változásokat is bejelentett. E szerint május 1-jétől az új pénzügyi vezérigazgató-helyettes Simola József, aki 2006 óta tagja a Mol ügyvezető testületének. A downstream üzletágat, amely magába foglalja a termék-előállítás és -kereskedelem, a kiskereskedelem és a petrolkémia üzletágat, Horváth Ferenc vezeti. A kutatás és termelés üzletágat továbbra is Áldott Zoltán vezeti, aki egyben az INA Igazgatóságának non-executive elnöke. A stratégia üzletágat összevonják az üzletfejlesztési divízióval, és Galácz Ábel vezetése alá kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök autóit öntötte le kromofággal

Balatonalmádiban szolgáló rendőrök magánautóit öntötte le festékmaró kromofággal a városi… Tovább olvasom