Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz átveri a nyugdíjasokat

Török Zsolt, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján állítását azzal indokolta, hogy számításaik szerint 0,9 százalékos nyugdíjkorrekciós emelés járna a nyugdíjasoknak.
Az MSZP szerint a 0,6 százalékos nyugdíjkorrekcióval a Fidesz átveri az időseket. Török Zsolt, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján állítását azzal indokolta, hogy számításaik szerint 0,9 százalékos nyugdíjkorrekciós emelés járna a nyugdíjasoknak. A szocialista politikus hangsúlyozta: ha 4,7 százalékkal számolják az idei inflációt, és ehhez még hozzáadódik 0,3 százalék a nyugdíjas fogyasztói kosár alapján, akkor az idősekre vonatkozó inflációs szám 5 százalék, az idei nyugdíjakat azonban a 4,1 százalékos előre jelzett pénzromlás alapján kalkulálták. Úgy fogalmazott: a Fidesz súlyos ezer forintokat húz ki a nyugdíjasok zsebéből ezzel a döntésével.

Olvasóink írták

 • 20. szatyi 2010. október 09. 08:17
  „"Én igenis eltúlzottnak gondolom az eltartottak meghatározó beleszólását az Ország , a politika, a kiútkeresés dolgaiba!"

  Miért beszélsz eltúlzásról? Minden szavazatnak azonos az értéke! A választójog alapvető -alkotmányban rögzített jog. Szerintem inkább az "eltartók" érdekérvényesítését kellene megerősíteni, de nem az ellenérdekelt jogainak csorbításával.”
 • 19. szilléri 2010. október 09. 07:52
  „MSZP_MDF_SZDSZ csupa nagy párt !”
 • 18. jozko 2010. október 09. 00:09
  „Látom , kellően népszerűtlen az elgondolásom!
  Mint jeleztem is előre, kb. ezt vártam, ilyen álszent hozzáállást.Becsületére váljon azoknak, akik legalább kritizálják!

  Arra azért felhívom a figyelmet: a társadalom zeherbírásától elvárható legjobb gondoskodást kajanak azok, akik rászolgáltak /járulékfizetéssel/!
  Szó nincs arról, hogy az út szélén hagyni őket!

  Számolni viszont-egyelőre- még tudok!
  Ha az eltartottak száma /kiegészülve a léhűtőkkel, ingyenélőkkel/ tovább nő -márpedig nő_ míg az eltartók száma folyamatosan csökken: az ellátó rendszerek összeomlanak!

  Akik ettől tartanak, és nem is számítanak javulásra- itt a munkaképes, képzett fiatalokra gondolok- kivándorolnak!
  Az ugyancsak elöregedő Nyugat-Európát fiatalítják, ott termelik ki /az ottaniaknak!!/ a nyugdíjra valót!
  Ha ez ellen nem lép a Kormány-megnézhetjük magunkat!
  Előremenekülésre gondolok-de amíg nem javul a helyzet, ezzel kell számolni!

  Én igenis eltúlzottnak gondolom az eltartottak meghatározó beleszólását az Ország , a politika, a kiútkeresés dolgaiba!
  Mert a választásoknak erről kellene szólniuk!
  Nem erről szólnak, az eltartottak pedig asszisztálnak a percembereknek!”
 • 17. Sportplusz 2010. október 08. 23:37
  „.. már kezdi ujra az mszp a lejárato kampányt .. és ezek után van pofája botkának " szövetséget " kötni a fideszel . igaz kapkod jobra balra ,.. enyi”
 • 16. dodó 2010. október 08. 20:46
  „Egy hónapja még 1,1 % volt napirenden, aztán átlag 6000 Ft / 11 hónapra elosztva, most meg a 0,6 %...

  Ennyit a fideszről és I.Likudviktorról!
  Habár, ha belegondolok, tulajdonképpen túl vagyunk a választásokon...”
 • 15. történész 2010. október 08. 20:39
  „jozko 2010

  példa az isten állatkertjére..”
 • 14. achilleus 2010. október 08. 19:23
  „13. hozzászólás jozko 2010.10.08. 18:27
  A Fidesz a nyugdíjak reálértékének megőrzését ígérte. Ezt az egyébként korrekt és tartható ígéretet kutya kötelességük betartani. A nyugdíjasok választójogát semmilyen körülmények között nem tartanám indokoltnak bármiféle formában korlátozni, inkább lefelé terjeszteném ki 16 éves korra. Más: Sok családban a nagymama, nagypapa vigyáz a gyerekekre, amíg a szülők dolgoznak, így végsősoron extra termelőmunkát tesznek lehetővé. Az, hogy a vagyonukat felélik nem az ő hibájuk, ők /a többség/ tisztességesen fizették a járulékokat, ha mások el nem lopják (stb.) ez tekintélyes vagyonnal érne fel. A nagyszülők vagyona amúgy legtöbbször a gyerekeikét gyarapítja. Egy társadalom vagy együtt halad, vagy sehogysem. Senkit nem szabad az út szélén hagyni, aki haladni akar. Az emeszpé nem görgette a problémát maga előtt, hanem dagasztotta.”
 • 13. jozko 2010. október 08. 18:27
  „Magayarország: nyudíjas ország!
  Az életfa elöregedett!

  A kampányban ez előny:
  A nyugdíjasok alkotják a szavazóbázis jelentékeny részét.
  Viszonylag könnyűnek látszó ígéretekkel hülyítetők-és szavazáskor ők ezt el is hiszik!

  Választások után teher a nyugdíjas!
  Éppen azértm mert sokan vannak, az ellátásuk kicsiny korrekciója is hatalmas teher!

  Könyörtelen, amit most mondok:
  Az államnak kutya kötelessége lenne a l e h t ő s é g e k h e z képest a legjobb ellátást biztosítani a tisztességes járulékfizető nyugdíjasoknak-
  de a szavazati jogot megvonnám inden, már nem dolgozó ellátottól!

  Nevetséges helyzet az, amikor a termelő munkát végzőket, a ténylegesen kifizethető nyugdíjakat megkeresőket és azok vezetőit létszámfölényükkel azok dirigálják, akik a járulékot már csak felvenni tudják!

  Mintha egy családban a keresőket, a gyerekeket nevelőket, a tanulókat a nagyszülők irányítanák-miközben a munkájuk eredményének a nagyrészét már régen felélték és az irántuk való tiszteleten kívül más alig maradt...

  Így egyetlen kormány sem tud prosperáló gazdaságot produkálni!
  Az Mszp-nek végképp nincs joga vádaskodni, volt idejük megoldani a problémát-
  de csak görgették maguk előtt!”
 • 12. tüsök 2010. október 08. 18:04
  „Nem csak a nyugdíjasok fognak csalódni!!!!!”
 • 11. Roxy08 2010. október 08. 18:02
  „Szerintem a nyugdíjasok tojnak rá, kedvesen vagy közönségesen közlik velük, amit egyébként is tudtak.
  mindegy melyik párt! Tökre! Ők biztos egy irányba néznek, egy a céljuk. Ha nem így lenne, akkor OV főméltósága betartotta volna a szavát - ha nyernek, első feladatuk, h eltörlik a szuperbruttót.
  Annyira hülye nem voltam én se, h elhiggyem, hiszen idén ez szóba se jöhetett volna, azaz teljes átalakítással.
  Az udvarlás csak a választások környékén működik, de akkor teljes gőzzel.

  Túl vagyunk rajta! Kezdődhet az undormány sárdobálás.”
 • 10. szatyi 2010. október 08. 17:38
  „O.K.”
 • 9. achilleus 2010. október 08. 17:17
  „7. hozzászólás szatyi 2010.10.08. 16:52
  Drága Szatyi! Teljes mértékben tisztességes a hozzászólásod sőt még meg is támogattam egyetértésemmel: "ami jár, az jár". Az MSZP szóvivőjének hangnemét nem tartom tisztességesnek. Egy fórumozó (te is én is Larsson és bárki) sokkal többet megengedhet magának, mint egy párt szóvivőkét funkcionáló POLITIKUSA. Szóval, ne vedd magadra. Egyetértek a lényeggel, "ami jár, az jár", azaz a 0,9%, vagy 1,1%.”
 • 8. Titanilla 2010. október 08. 16:58
  „Valóban nem a nyugdijasok fontosak, nagy ivben leszarja őket az mszp, is, meg a fideszis, és az összes többi párt, politikus. Csak és kizárólag szavazás előtt van egy kis érdeklődés, persze már anyugdijasok, legalább is aki egy kicsit gondolkodik, nem hiszi el sok dumát, se innen, se onnan. Tény,hogy korábban én is 1,1 %-ról hallottam, de igazán nem lep meg a változás, novemberig még az is kiderüllhet, hogy csak ló alkatrészt kapunk. Mondjuk azon sem lepődnék meg. Hiszen annyira jól élünk, annyira őrzik a nyugdijak vásárló értékét /nekem még meg van Schmidt Úr levele, amiben ezt igérte,/ igazán nem fontos, hogy korrigálnak-e. Mejegyzem, az én nyugdijam már idén januárban sem ért annyit, mint tavaly decemberben. Most meg, ha csak a fűtés dijat veszem, 3 ezerft-al több, az élelmiszerekről nem is beszélek, és hol van még a többi közüzemi dij.? A nyugdija közel 60%-a megy rezsire. atöbbire marad 30 ezer ft, egy hónapra. Élelmiszerre, tisztitószerre, stb, ami még kell. És most ne tessenek azt mondani, bezzeg internet van.Igen ilyen luxusban élek, még igy is kevesebbet fizetek, mint korábban csak a tv-ért. Kövezzenek meg, ezt megengedem magamnak. Viszont soha életemben nem nyaraltam, most sem utazok.Ugyan miből? Bár nekem nem küldött O.V. levelet, hogy irjam meg mit szeretnék, de elég ha ezt a kommentet elolvasná. Naaa... mit nem képzelek?”
 • 7. szatyi 2010. október 08. 16:52
  „5. hozzászólás achilleus 2010.10.08. 16:15

  Tudom, hogy te olyan okos vagy, de: Szerinted miért nem "tisztességes" a 3. számú megjegyzésem?
  Van annyira mint Szűcs Erika 2010. 09. 24.én tett bejelentése,(MTV, MR1) miszerint a nyugdíjasok novemberben-visszamenőleg 1.1% os kiegészítést kapnak. Ezzel szemben én azt tartom tisztességtelennek, hogy most 0.6%ról szól a hír.
  Azt a jogomat pedig te sem vitathatod, hogy elégedetlen legyek.”
 • 6. csak_pontosan 2010. október 08. 16:50
  „..és akkor nekem ki adja vissza az MSZP által elvett 13.havi nyugdíjat?? Török (Nagyképű )Zsolt? Tud ez számolni: mennyi a tized % Ft összege és az elvett nyugdíj összege közötti összefüggés (már ha igaz lenne eszmefuttatása!)”
 • 5. achilleus 2010. október 08. 16:15
  „4. hozzászólás Larsson 2010.10.08. 16:06
  3. hozzászólás szatyi 2010.10.08. 16:05

  Ami jár, az jár. DE - erre nem lehet tisztességes hangnemben felhívni a figyelmet? Csak ez az uszító, gyűlölködő módja van annak, hogy "felhívják a számításokban esetleg fellelhető hibára" a figyelmet? Nyilván nem is ez a cél, hanem az idegelés, a lejáratás, a hecc- és gyűlöletkampány, vagyis legkevésbé a nyugdíjasok a fontosak ennek a Török Zsolttal turbósított maradék bandának.”
 • 4. Larsson 2010. október 08. 16:06
  „Igaza van, megint hazudtak, mondjanak le!”
 • 3. szatyi 2010. október 08. 16:05
  „Azért az is furcsa, hogy egy héttel ezelőtt még 1.1% ról szóltak a hírek! Igaz, azóta lezajlott a választás!”
 • 2. achilleus 2010. október 08. 15:54
  „Több tiszteletet a nyugdíjasoknak! Milyen szóhasználat az, hogy a Fidesz "átveri" őket?
  Azért mert az MSZP ezt tette, nem kell feltételezni a másik pártról ezt a szándékot. Ebből következően, miért lenne érdeke a Fidesznek "átverni" a nyugdíjasokat. Mire megy vele? Azt tudjuk, hogy az MSZP-nek miért volt érdeke, előbb megszerezni a szavazatukat, majd szétlopni az országot. Süllyesztőbe már ezzel a szellemi toprongy gyűlöletkeltő diplomás látszatát keltő, de a kreténségig ostoba bandával.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. október 08. 15:49
  „Szerencsére a maszop soha senkit nem vert át, így van erkölcsi alapja papolni az átverésről, hazudozásról, lopásról, sikkasztásról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a katasztrófa hatodik áldozatát

Újabb holttestet találtak péntek délután az iszappal elöntött térségben; ezzel hatra emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma. Tovább olvasom