Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz válaszoljon, hogy a nácik pártjára állt-e

Az MSZP szóvivője szerint a Fidesznek nem a szocialisták választási programjával kellene foglalkoznia, hanem arra a kérdésre kellene válaszolnia: a nácik pártjára állt vagy sem.
Nyakó István szerdán az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy eddig a Fidesz még nem határolódott el Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője kijelentéseitől.

Az MSZP szóvivője azt tudakolta: a Fidesz bújtatja-e, menekíti-e a náci szövegek terjesztőit?

Utalt arra, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottságában kiderült, a Fidesz fenntartaná Molnár Oszkár mentelmi jogát. Nyakó István szerint a Fidesznek nem azzal kell foglalkoznia, hogyan lehet és kell feloszlatni a Fővárosi Közgyűlést.

A Fidesz hétfőn korszakhatárhoz érkezett, kedden átlépett rajta a mentelmi bizottság ülésén, szerdán pedig Orbán Viktor az alapszabályukra hivatkozva tagadta meg a nácibeszéd elmondójának kizárását - fogalmazott a szóvivő, aki úgy vélte, hogy ezek szerint a Fidesz programjához mellékletként Molnár Oszkár magyar hangjával a Mein Kampfot is lehetne idézni.

Nyakó István szerint a legnagyobb ellenzéki pártnak a saját háza táján kellene söprögetnie, nem pedig az MSZP választási programtéziseivel foglalkoznia.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerdán közölte: az MSZP irtózik a választásoktól országosan és a fővárosban is, pedig az ország érdeke a "soha senki által be nem tartandó vitairatok megfogalmazása" helyett a kormány félreállása, a mielőbbi új választás, valamint a költségvetés visszavonása lenne.

Az ellenzéki politikus ezt arra reagálva közölte, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke bejelentette: vitára bocsátják a párt választási programtéziseit.

A Nyakó István kritikáját kiváltó, Molnár Oszkár szavait tartalmazó felvétel a múlt héten kapott országos nyilvánosságot. Az adásban a település polgármestere többek között azt mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

Korábban Molnár Oszkár egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek.

Molnár Oszkár a melegekről is kifejtette véleményét. Majd a börtönben megtudja Szetey Gábor, hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek - utalt a polgármester a Gyurcsány-kormány egykori államtitkárára, aki nyíltan felvállalta másságát.

Olvasóink írták

 • 14. sőndör 2009. október 15. 10:55
  „kedves Nyakó István ! Történelmi tényekre alapozva kijelentem a FIDESZ nevében: a FIDESZ NEM áll az MSZP pártjára !!!!!!!”
 • 13. comet 2009. október 14. 23:31
  „amúgy a Fidesz a balfék, mert az MSZP-s söpredéket már rég le kellett volna állítani a primitív nácizásukkal.
  Ilyen sötét párt mint az MSZP nincs még egy a földön az biztos. Vannak olyan jogi fogalmak hogy rágalom, meg hitelrontás, ideje lenne már pofán vágni böszmééket mert már csak abból élnek, hogy aki nem tetszik nekik azt lenácizzák.”
 • 12. comet 2009. október 14. 23:20
  „"én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".
  -hol nácis ez a szösszenet? Szájmon Perec mondta személyesen 2007-ben, hogy Magyarországot felvásárolják, és ezt párezer ügyes embernek köszönheti. Gondolom zsidó bankárok segítségével képzelte az üzlet nyélbe ütését, és nem kagylókért, meg üveggyöngyökért akar itt vásárolni. Oszkár a valót mondta. A globalizáció mögött, erősen ott vannak a Rocekefeller és Rotschild zsidó családok, meg a Wall Street ami megint nem titok. Bankárnak lenni amúgy nem szégyen, ezért érthetetlen az MSZP-s böszméék nácizása. Valamit megint rohadtul összekevertek, mint az árpádsávos zászlónál. A zsidósággal semmi baj nincs, a cionizmussal van baj.
  Oszkár jogosan félti az országot, csak nem a zsidó bankárok veszélyesek hanem a korrupt hazai vezetők, akik eltüntették az országba pumpált töméntelen pénzt. És ha a tolvajok netán a zsidóság mőgé akarnak bújni, akkor sem a zsidóságot kell támadni hanem csak azokat a szélhámosokat, akik lenyúlták a mézet.”
 • 11. matek 2009. október 14. 22:54
  „Miért nem tudnak ezek szépen lelépni?"Bearanyozták" az életünket a huszadik század második felében.Ennyi kárt senki nem követett el,mint ők.”
 • 10. turulvedo 2009. október 14. 21:58
  „szilagyi zsolt ,én válaszolok,a komcsik agyában vannak csak...”
 • 9. csutka 2009. október 14. 21:48
  „Te jó ég mi lesz még itt a választásokig.Megy ám a harc a zsírosbödönért.”
 • 8. lidocain 2009. október 14. 21:15
  „az emeszpé jobban járna ha a saját házatáján finnyáskodna inkább. lassan a börtönben frakcióülést lehet tartani. arról nem is beszélve,hogy miért nem dávid és herényi mentelni jogával foglalkoznak inkább ami miattuk nem lett felfüggesztve?

  a kérdés jó: kinek az oldalán áll az emeszpé?

  nagyon megnyúlik az arcuk,ha előkerülnek a bizonyítékok amik alátámasztják a polgármester kijelentését a cigányokkal kapcsolatban. a többi mondandójában semmi kivetnivalót nem lehet találni. magyar érdeket tart szem előtt. ez a dolga,hiszen ő is magyar. ez akkora probléma elvtársak??”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2009. október 14. 20:57
  „Valaki válaszoljon: kik azok és hol vannak ebben az országban a nácik?”
 • 6. KolompárRómeó 2009. október 14. 20:54
  „Nyakó egy "népi cserépedény" (köcsög), akkora primitív "távolsági fénymásoló" (fax).”
 • 5. spaceboy 2009. október 14. 20:46
  „Komolyan mondom, ez mar szanalmas! Izzadsagszagu, hihetetlen primitiv kampany.”
 • 4. TUTI 2009. október 14. 20:27
  „LASSAN KERDEZEM!
  AZ MSZP válaszoljon, hogy a nácik pártjára állt-e???”
 • 3. TUTI 2009. október 14. 20:18
  „AZ MSZP válaszoljon, hogy a nácik pártjára állt-e???”
 • 2. Mathiasking 2009. október 14. 19:46
  „Jó kérdés. Teszem azt az MSZP kinek a pártján áll?

  Ezt válaszolja meg a Lendvai Ildike!”
 • 1. TrombiFrédi 2009. október 14. 19:44
  „Na egy újabb fejezet a "Nyaklónélküli Cuci elmebajnokságból", és még ki tudja hol a határ a "hazugsággyárakban"???
  Demagógiából, és "olcsó kirekesztésből"nem élünk meg!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes útzár az 55-ös főúton

Az 55-ös számú főúton a 7-es kilométernél, az autópálya felhajtó közelében egy kisteherautó és egy… Tovább olvasom