Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

MSZP: a kormány kapitulált az EU előtt az alkotmánymódosítással

Bárándy Gergely szerint a kormány olyan ügyekben enged, amelyekben az elmúlt három évben "egy gyerek makacsságával ragaszkodott" álláspontjához.
Az MSZP szerint "tovább mállik a gránitszilárdságú alaptörvény", amelynek ötödik módosítása azt jelzi: a kormány kapitulált az Európai Unió előtt.

Bárándy Gergely országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány olyan ügyekben enged, amelyekben az elmúlt három évben "egy gyerek makacsságával ragaszkodott" álláspontjához.

Példaként a bírósági ügyáthelyezések megszüntetését hozta, mondván, ezt az összes magyarországi ellenzéki párt kifogásolta, a kormány mégsem vette figyelembe érveiket, és emiatt óriási presztízsveszteséget szenvedett el uniós testületek előtt.

A szocialista politikus szerint ugyanakkor bizonyos ügyekben a kormány nem javasolt tartalmi változtatást, hanem megpróbálja becsapni az embereket. Ide sorolta, hogy kivennék ugyan az alkotmányból a bírósági döntésekből fakadó adókivetés lehetőségét, de változatlan formában beemelnék azt a gazdasági stabilitási törvénybe.

Bárándy Gergely tisztázatlannak nevezte a kampányhirdetések tervezett szabályozását, felvetve: a kormány megengedné, hogy a kereskedelmi médiumok ingyen sugározzák a pártreklámokat, de mivel ezt nem írnák elő nekik kötelességként, nem világos, hogy a televíziók miért mondanának le műsoridejük egy részéről.

Az MSZP-s képviselő jelezte, e kifogásaik miatt elfogadhatatlannak tartják az ötödik alaptörvény-módosítást, amelyet - a parlamentben hétfőn kezdődő vita végén - nem is fognak támogatni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak a császárszállási víztározóban

A haláleset körülményeiről még nincs semmilyen információ. A holttest kiemeléséhez a nyíregyházi… Tovább olvasom