Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

MSZP: a kormány kárát a nép fizeti meg

Lázár János szavaira reagálva az MSZP azt mondja, a kormány kétéves "ámokfutásának károkozását a magyar nép fizeti meg".
Az MSZP szerint az Orbán-kormány kétéves "ámokfutásának károkozását a magyar néppel fizettetik meg Lázár Jánosék", de a felelősséget nem merik vállalni - reagált az ellenzéki párt a Fidesz frakcióvezetőjének szombaton Lakitelken elhangzott szavaira.

A szocialista pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba kerül a Fidesz értelmetlen háborúskodása."

Az ellenzéki párt szerint az egykulcsos adórendszer "évente 500 milliárd forint hiányt okoz a költségvetésnek és a munkavállalók 82 százaléka szenvedett el reálbércsökkenést Lázár János és a Fidesz-frakció szavazataival elfogadott törvény miatt."

A közleményben azt írják: Orbán Viktor 2010 júliusában Angela Merkel német kancellárnál tett látogatása során ismerte el, hogy a szocialista kormányok korrekt módon és "válságkezelésből jelesre vizsgázva" adták át az ország irányítását, valamint a miniszterelnök kijelentette, Magyarország "világbajnok-teljesítményt" nyújtott a pénzügyi konszolidációban.

A dokumentum a Magyar Nemzeti Bank 2012. január 2-án kiadott statisztikájára hivatkozva azt tartalmazza, hogy három hónap alatt hat százalékkal, 82,6 százalékra emelkedett az államadósság GDP-arányos szintje, ennél magasabban utoljára 1995-ben járt a mutató. Hozzáteszik, hogy "ráadásul úgy sikerült ilyen rekordmagasságba lökniük az államadósságot, hogy közben einstandolták 3 millió magyar ember nyugdíj-megtakarításait adósságcsökkentési céllal, de ehelyett eltőzsdézték azt."

Lázár János a Lakitelki Népfőiskolán tartott előadásában szombaton egyebek között arról beszélt, hogy amikor 2002-ben az Orbán-kormány átadta az országot, annyi pénzt hagyott örökül, hogy a szocialista kormány a közszférában 50 százalékos béremelést tudott végrehajtani, és az államadósság alig haladta meg a bruttó hazai termék (GDP) 50 százalékát. 2010-re azonban az adósság a GDP 82 százaléka lett.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. május 05. 20:29
    „Az ellenzéki párt nagyon jól mondja: a kormány kárát a nép fizeti meg! Az nyögjük, a 2002-2010 közötti gyurcsányi gazdaságpolitikai ámokfutás következményeit! Talán nem kellene ennyire ostobának nézni a magyar nemzetet, különösen vonatkozik ez a DK elnökére és elnökhelyettesére! Persze nem piskóta szellemiségű Török Zsolt és társai sem, de hát nem tehetnek arról, hogy a szél így megütötte őket! Csak sajnos ennek árát tőlünk állampolgároktól kasszírozzák be, miközben a híradások szerint több ezer milliárd forint tűnt el kormányzásuk idején! Jó lenne most már, ha az MSZP és átvedlett társaik nagyobb szerénységgel nyilvánulnának meg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt a metróállomás mennyezete Népligetben

A fővárosi metró népligeti állomásán leszakadt a mennyezet burkoló lemezének egy része. Tovább olvasom