Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

MSZP: bérlakásprogram kell a devizahitelesek összeköltöztetése helyett

Az MSZP szerint nem megoldás a devizahitelesek problémáira, ha a bajba jutott embereket összeköltöztetik, egykori munkásszállókon, laktanyákban helyezik el - mondta Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja csütörtökön sajtótájékoztatón.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy az elmúlt hetekben felmérték az állami tulajdonú lakásokat és lakáscélra is átalakítható ingatlanokat, hogy mely épületeket érdemes átadni a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek. Ezek között kollégiumok és közösségi szállók is találhatók.

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kedden elmondta, alternatív lehetőségeket kínálnának azoknak a nehéz helyzetbe jutott devizahiteleseknek, akik már bérlőként laknak korábbi ingatlanukban, de a rezsit így sem tudják fizetni: felajánlják nekik, hogy kisebb, illetve alacsonyabb komfortfokozatú lakásba költözzönek. Jelenleg 305 ilyet vizsgálnak.

Az MSZP-s Korózs Lajos erre reagálva azt mondta: az ócsai lakóparkhoz hasonlóan ez sem jelentene megoldást a devizahitelesek problémáira, ugyanis nem segítség, ha azonos problémával küzdő embereket egy "kaszárnyába" költöztetnek össze. Hozzátette: több mint 150 ezer család nem tudja három hónapnál hosszabb ideje törleszteni a hitelét.

Azt kérdezte, kinek az érdeke, hogy az eszközkezelő programjában részt vevőket kiköltöztessék otthonukból. A pangó lakáspiacon ugyanis nem fogják tudni eladni az ingatlanokat, azok üresen állnak majd.

Korózs Lajos kifejtette: volt munkásszállók és elhagyott laktanyák átalakítása helyett olyan bérlakásprogramot kellene indítani, amely élhető környezetben biztosít lakhatást a bajba jutott devizahiteleseknek.

Bírálta a kormány eddigi intézkedéseit, mondván, hogy az árfolyamgáttal csak a jogosultak harmada kíván élni, a végtörlesztést csak a jómódúak vehették igénybe, az ócsai lakóparkba pedig mindössze húsz család költözhet be az első körben.

Olvasóink írták

  • 2. csergemerge 2013. május 09. 17:59
    „Bírálta a kormány eddigi intézkedéseit, mondván, hogy az árfolyamgáttal csak a jogosultak harmada kíván élni, a végtörlesztést csak a jómódúak vehették igénybe, az ócsai lakóparkba pedig mindössze húsz család költözhet be az első körben.

    Ez nem egészen így van, de ez is eredmény, nem?”
  • 1. igazságkereső 2013. május 09. 16:39
    „Kedves Kórozs Lajos! Nem bérlakásra, nem összeköltöztetésre van szükség, hanem a 2008 után kitalált virtuális válságra való hivatkozás megszüntetésére, a nem is létező, de deviza elnevezést kapott forinthitelek tisztességes összegű havi törlesztőrészlet visszamenőleges és végleges megállapítására, a banki trükkök miatt megduplázott havi törlesztőösszegek szerződéskor megállapított összege közötti különbség hitelszámlán történő jóváírására és minden más banki trükk visszamenőleges és végleges megszüntetésére van szükség! Nem veszik észre ki -és megnyilatkozásaik tarthatatlanságát, a polgárok Önök által történő további megvezetésének tisztességtelenségét?! 2010 ig miért nem lépték meg azokat az intézkedéseket, amelyeket most követelnek?! Két évük volt 2008-tól arra, hogy visszavonassák a bankokkal azokat a trükköket , amelyekkel ellehetetlenítették a bankok a saját ügyfeleiket!! Bölcsebb lenne, ha most nem kíbickednének ötleteikkel, hanem belátnák kormányzati idejükben elkövetett nagy átverés súlyos helyzetét és bocsánatot kérnének a magyar nemzettől! De hát ehhez kétségkívül gerincre is szükség van!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodfokú árvízvédelmi készültség a Murán

A folyó várhatóan az esti órákban 400 centiméter körül tetőzik Letenyénél. Tovább olvasom