Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

MSZP: Demeter Ervin alaptalanul vádaskodik

Az MSZP szerint Demeter Ervin továbbra is rágalmaz, és pártpolitikai érdekből támadja a titkosszolgálatokat - így reagált Nyakó István, a szocialista párt szóvivője a fideszes politikus keddi sajtótájékoztatója után.
Demeter Ervin továbbra is rágalmaz, és pártpolitikai érdekből támadja a titkosszolgálatokat - így reagált Nyakó István, a szocialista párt szóvivője a fideszes politikus keddi sajtótájékoztatója után, ahol az ellenzéki képviselő egyebek mellett azt állította: Ficsor Ádámot azért nevezték ki néhány hónapja titokminiszterré, hogy összeszedje azokat az információkat, amelyeket a párt fel akar majd használni a választási kampányában.

Nyakó István szerint Ficsor Ádám egyik törekvése éppen az volt, hogy miniszterként mentesítse a politikától a titkosszolgálatokat. A Fidesz azonban minden eszközzel azon van, hogy átpolitizálja a szolgálatokat, és bizonyíték van rá, hogy befolyásukat saját pártérdekeikhez használják fel - olvasható a szóvivő közleményében.

Demeter Ervin és Kövér László is betöltötte az Orbán-kormány idején a polgári titkosszolgálatokért felelős miniszteri tisztséget. A MSZP szóvivője szerint hangfelvétel bizonyítja, hogy a két ellenzéki politikus korábbi titkosszolgálati beosztottaiknak, az UD Zrt. vezetőnek adtak megbízásokat, és több alkalommal kértek olyan információkat, amelyeket csak törvénytelen eszközökkel szerezhettek be.

A fideszes Demeter Ervin keddi tájékoztatóján azt mondta, hogy az MSZP minden idők legdurvább, legaljasabb kampányára készül. Véleménye szerint nyilvánvaló, hogy azért kellett Ficsor Ádámot kinevezni öt hónapra titokminiszterré, hogy össze tudja szedni azokat az információkat, amelyeket a választási kampányban fel akar majd használni.

Ficsor Ádám kedden reggel jelentette be, hogy öt hónapnyi munka után, szeptember 14-i hatállyal lemond a titokminiszteri posztról. Néhány órával később újságírók előtt azt mondta, hogy minisztersége alatt mindent megtett és megtesz azért, hogy a politikát távol tartsa a titkosszolgálatoktól, és szerinte ez sikerült is. Ficsor Ádám Lendvai Ildikó pártelnök felkérésre az MSZP kampányában dolgozik tovább.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2009. augusztus 05. 17:28
  „Léni, akkor ezt hogyan kell értelmezni:
  "Az MSZP szerint Demeter Ervin továbbra is rágalmaz,..."
  Az MSZP, azaz Nyakó is magából indul ki?”
 • 3. Léni 2009. augusztus 05. 09:03
  „Demeter Ervin is, mint általában mindenki MAGÁBÓL INDUL KI! Nem is legnagyobb ellenzék
  tagja volna, ha a száján kígyón-békán kívül más is kiesne.”
 • 2. KolompárRómeó 2009. augusztus 05. 07:16
  „Termeszetesen mindenki igazat mond, senki nem hazudott soha es nem azert vannak ott az urak/holgyek, elftarsak/elftarsnok (mind a 3 oldalon), hogy szarra lopjak magukat.”
 • 1. maci52 2009. augusztus 04. 21:03
  „Elvtársak! azért mink is itt vagyunk,választók,a mi érdekünket ki védi meg közületek?
  Komcsi nagymamák,nagytaták,100 millás végkielégítésesek,milliárdos pénz lenyúlók,kisember akasztófára juttatók,korrupt polgármesterek,EU és pályázati pénzek elsíbolói,mindenhova jó seggnyaló államtitkárok,megélhtőségi politikusok????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őssejtügy: a kórház nem működött együtt a laboratóriummal

Aggályaik voltak, ezért a nagykanizsai kórház tavaly megtagadta az őssejtbotrányban érintett kaposvári laboratóriumnak azt a korábbi kérését, hogy adjanak át abortumokat kutatási célra. Tovább olvasom