Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: Hogyan kerülhetnek információk a sajtóhoz Simon kihallgatásáról?

Az MSZP magyarázatot követel a Központi Nyomozó Főügyészségtől arra, hogyan kerülhettek ki információk a "kormánypárti sajtóhoz" Simon Gábor kihallgatásáról.
A szocialista párt az MTI-nek szerdán küldött közleményében azt írta: aggasztó, hogy kormánypárti politikusok és a "kormánypárti sajtó" folyamatosan naprakész információkkal van ellátva egy folyamatban lévő nyomozás állásáról.

Az MSZP reagált arra is, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal vezetői titkolóznak, ködösítenek Simon Gábor ügyében.

A szocialista párt nem titkolózott, Simon Gábor rövid időn belül megvált minden közéleti tisztségétől és kilépett az MSZP-ből - írták, megjegyezve: a Fidesz soraiban viszont még mindig ott ül például Meggyes Tamás, aki ellen hűtlen kezelés miatt nyomoz az ügyészség.

Az MSZP mindenben segítette a hatóságok munkáját és ezután is ezt fogja tenni, Simon Gábor MSZP-hez benyújtott vagyonnyilatkozatát a párt csaknem egy hónapja a Központi Nyomozó Főügyészség rendelkezésére bocsátotta, a parlament mentelmi bizottsága azonban nem minősül hatóságnak és a már megismert vagyonnyilatkozatokon túl további adatok, illetve információk nincsenek a szocialista párt birtokában - közölték arra válaszul, hogy Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke a bizottság március 24-ei ülésére is meghívta Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy válaszoljon a Simon-ügyben feltett kérdésekre.

A Magyar Nemzet szerdán arról írt: információi szerint az MSZP volt elnökhelyettese azt vallotta, nem a sajátja volt az osztrák bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, hanem vagyonkezelésre került hozzá.

Az adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított volt szocialista politikust szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Központi  Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerint a médiában a Simon-üggyel  kapcsolatban megjelent hírek forrása nem az ügyészség.  

A KNYF ezt szerdán arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az  MSZP közleményében magyarázatot követelt a Központi Nyomozó  Főügyészségtől arra, hogyan kerülhettek ki információk a  "kormánypárti sajtóhoz" Simon Gábor kihallgatásáról.  

A főügyészség rövid közleményében tudatta: olyan hír, amely  kizárólag az ügyészség birtokában van, nem jelent meg egyetlen  helyen sem.  

A szocialista párt az MTI-nek szerdán küldött közleményében azt  írta: aggasztó, hogy kormánypárti politikusok és a "kormánypárti  sajtó" folyamatosan naprakész információkkal van ellátva egy  folyamatban lévő nyomozás állásáról.  

A Magyar Nemzet szerdán arról írt: információi szerint az MSZP  volt elnökhelyettese azt vallotta, nem a sajátja volt az osztrák  bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, hanem  vagyonkezelésre került hozzá.  
Az adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként  elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított volt szocialista  politikust szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti  Központi Kerületi Bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három csapás: emberölés kísérletéért életfogytiglan

Emberölés kísérlete miatt S. Csaba vádlottat mint erőszakos, többszörös visszaesőt, életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. Tovább olvasom