Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

MSZP: március 15. ezentúl kormányünnep lesz

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz gyávaságát bizonyítja, hogy évekre előre lefoglalják az összes számottevő teret és utcát Budapesten a kormány számára nemzeti ünnepeken.
Az MSZP szerint a Fidesz gyávaságát bizonyítja, hogy "a közigazgatási minisztériumban úgy döntöttek, két évre előre lefoglalják az összes számottevő teret és utcát Budapesten a kormány számára" nemzeti ünnepeken.

Jobbik: a kormány retteg az emberek véleménynyilvánítástól

A Jobbik szerint a kormány retteg az emberek véleménynyilvánításától, ezért "félelmében" igyekszik évekre előre lefoglalni azokat a budapesti helyszíneket is, ahol hagyományosan ellenzéki pártok és civil szervezetek demonstrálnak - írta csütörtöki közleményében a párt szóvivője.

Mirkóczki Ádám "szánalmasnak" nevezi azt a "fideszes eljárást", hogy látszólag demokratikus eszközökkel igyekeznek csorbítani a demokrácia egyik alapelemét, a gyülekezés jogát. Szavai szerint mindezt "cinikus módon (...) a magyar szabadság egyik legszebb ünnepe", március 15. kapcsán teszik.

"Március 15. ezentúl kormányünnep lesz" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes, aki szerint a Fideszről ezzel ismét bebizonyosodott, hogy gyáva, "retteg a kritikától, reszket a vereségtől, közben sorra bukja el a korábban büszkén vállalt, hazugságra és lopásokra épülő intézkedéseit, melyekről egymás után derül ki, hogy nem más, mint puszta szélhámosság".

Szeretnénk tudatni Orbán Viktorral és a Fidesszel, hogy ha lefoglalja egész Budapestet, lefoglalja egész Magyarországot, mi akkor is megtartjuk nemzeti ünnepeinket! - írja az ellenzéki politikus, jelezve: majd máshol, külső budapesti kerületekben vagy vidéki városokban fognak összegyűlni "sok százezren", és bebizonyítják, hogy a magyar emberek szabadsághoz való jogát, nemzeti hőseink iránti tiszteletét, kegyeletét nem akadályozhatja meg "egy lelepleződéstől, bukástól rettegő kormány szánalmas intézkedése".

A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága szerdán döntött a közigazgatási minisztérium kilenc, idei évre vonatkozó kérelméről. Ezek között a holokauszt áldozatainak emléknapja, a kommunizmus áldozatainak emléknapja, a nemzeti összetartozás napja, a Nagy Imre-emléknap, az aradi vértanúk emléknapja, március 15., augusztus 20., valamint október 23. kapcsán tartandó rendezvények helyszínei szerepelnek.

Fidesz: természetes, hogy lefoglalták az állami ünnepek helyszíneit

Fidesz szerint természetes, hogy az állami ünnepeken állami ünnepségeket rendeznek, és helyes, ha a kormány előre megtervezi ezek helyszínét - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Selmeczi Gabriella. A párt szóvivője hozzáteszi: világos a menetrendje annak, hogy milyen állami ünnepen, hol és milyen állami rendezvény lesz, ezért természetes, hogy ezekhez helyeket foglaltak le.

Selmeczi Gabriella a szocialisták kifogásaira válaszolva azt írta közleményében, "örömmel értesültünk arról, hogy az MSZP számára ismét fontossá vált nemzeti ünnepeink méltó megünneplése". Szavai szerint volt idő, amikor éppen ők akadályozták meg, hogy az emberek méltó megemlékezéseket tartsanak, akik csak kordonok mögül, messziről nézhették az állami ünnepséget, miután fémdetektorokkal egy őrző-védő cég emberei átvizsgálták őket.

A fideszes politikus arra is kitér, hogy az MSZP kormányzása idején előfordult, "hogy rendőri megverettetés járt békés megemlékezésen való részvételért". Hangsúlyozza, hogy a jelenlegi kormány mindenkit szívesen lát az állami ünnepségeken, az MSZP tagjait is, "de megszokott kordonjaikat nem tudjuk garantálni a jó közérzetükhöz". Hozzáteszi, hogy akik pedig más helyszínen kívánják ünnepelni történelmünk jeles évfordulóit, azok immár az állami ünnepségek helyszínének ismeretében választhatják ki a számukra szimpatikus közterületet, "amelyből - az MSZP állításával ellentétben - rengeteg akad a fővárosban".

Olvasóink írták

 • 15. bánki 2012. január 20. 11:14
  „14. DMagóg 2012.01.20. 10:40

  Péntek !”
 • 14. DMagóg 2012. január 20. 10:40
  „13. bánki 2012.01.20. 09:17!

  Úgy volt, az akkori vezetésnek csípte a szemét, diktatúra volt! Ma mi van?”
 • 13. bánki 2012. január 20. 09:17
  „Kedves MSZP!

  Azért azt nem kéne elfelejteni, hogy MSZMP korotokban március 15.-e nem volt ünnep ellentétben március 21 és április 4 és a felejthetetlen november 7-el.

  A hetvenes évek végén civil ruhás zsernyákok nézegettek az Aradi és a Dugó téren kokárdás emberek körmére !”
 • 12. kontrapista 2012. január 19. 21:32
  „3.nikyke
  "Menjenek külhonba és ott tartsák összejöveteleiket ". Mi délvidékiek egyszer már " fogadtuk " Gyurcsányt , köszönjük, nem kérünk a "főztéből ", de volt és új párttársaiéból sem. Kivételt képez Szili Katalin, aki reálpolitikus és időben lépett.”
 • 11. újratöltve 2012. január 19. 19:23
  „Én ott leszek minden kilóméterkőnél, csak még tisztáznom kell Kubatovval a fellépti díjakat! (X ft./megjelenés/taps!)”
 • 10. Queenmargareth 2012. január 19. 19:07
  „Ami igaz az igaz, a fidesz, orbán és tsai március 15-ét MINDIG maguknak tudták és igényeikre használták fel, aminél nagyobb szégyent nem is hozhattak volna a hősökre, hazánkra:(”
 • 9. DMagóg 2012. január 19. 18:38
  „A Nemzeti Ünnepünk megemlékezéseinek előkészítése a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat szellemében!
  Igaz, ez még nem diktatúra, csak a módszer 2/3-osan diktatórikus egy kicsit. Sebaj! Lesz ez még másképp is!”
 • 8. kopkop 2012. január 19. 18:25
  „mszp ünnepe lehet még a március 21. is.”
 • 7. újratöltve 2012. január 19. 17:31
  „Remélem minden helyszínen tartanak is rendezvényt, mert ha nem : lebuktak megint!”
 • 6. DMagóg 2012. január 19. 17:19
  „Valamikor úgy volt, hogy a joggal lehetett élni, ám visszaélni nem! Ennek nagyon visszaélés illata van! Jogászok?!”
 • 5. szentmiki 2012. január 19. 17:13
  „úgy láttam, hogy a maszop "nemzeti" ünnepeit nem foglalták le, pl.: ápr.4., nov.7....”
 • 4. jozko 2012. január 19. 17:01
  „"Bukarest = Budapest"

  Miszter amerikainak tetszel lenni , ifjú így kiismered magad in Juróp ?- mint mi odaát nagy Juesszében...

  Szóval március 15 ezentúl Fidesz ünnep lesz - az MSZP szerint?
  Az 56-os megelékezéseket pedig az MSZ.P sajátítja ki....?”
 • 3. nikyke 2012. január 19. 16:51
  „Teljesen igazat adok nekik, hogy lefoglalták a helyeket!! Semmi keresni valója ott "egy lelepleződött és bukott, szánalmas volt mszp-és tagoknak"!!! Menjenek külhonba és tartsák ott az összejöveteleiket!! :))”
 • 2. skyzo50 2012. január 19. 16:44
  „Egész napra foglalta be a tereket a kormány? Gondolom nem - szóval délelőtt vagy délután ugyanarra a térre csak jelenthet be rendezvényt más szervezet is.”
 • 1. Qllancs 2012. január 19. 16:32
  „Mindegy ki foglalta le, biztosan sok-sok ember megy ki az utcára ! Bukarest = Budapest !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17-20 milliárd eurót kaphatunk az IMF-től

A Nemzetközi Valutaalap jelzése szerint készenléti hitelmegállapodás megkötésére van esély,… Tovább olvasom